Herbsgarden: gyógynövénykertből érkezik a természetes szépség (X)

Herbsgarden: gyógynövénykertből érkezik a természetes szépség (X)

(Szponzorált tartalom) Nem kizárólag natúrkozmetikumokat használok. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a természetes összetevőkből álló szépítőszerek, és ezen keresztül a természetes szépség kicsit közelebb áll a szívemhez. Különösen, ha hazai márkáról van szó, hiszen itthon aztán tényleg bővében vagyunk mindannak, amit a természet a szépségünk és egészségünk érdekében fel tud vonultatni, csak ki kell használni az adottságokat. Például csak gyógynövényből több, mint 330 félénk van. És akkor még nem beszéltem azokról a természetes hatóanyagokról, amilyenek például a gyógyvizek vagy a gyógyiszapok. Épp ezért örültem, amikor egy új magyar natúrkozmetikum-márkától, a Herbsgardentől lehetőséget kaptam a termékeik tesztelésére.

A Herbsgarden a természetes szépség nagykövete

Ahogyan a cég honlapjáról megtudtam, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy termékeik teljesen vegyszermentesek legyenek, csak értékes, hidegen sajtolt olajokat és más minőségi összetevőket használjanak hozzájuk, ezek lehet legtöbbjét pedig itthonról szerezzék be (legalábbis azt, ami megterem nálunk). A termékeket a lehető legszigorúbb minőségi előírások betartásával készítik, és azokat független gyógyszerész és vegyész is ellenőrzi. Állatkísérleteket természetesen nem végeznek.

Amiben más, mint a nagyüzemi kozmetikumok

A személyre szabott Herbsgarden-csomagba két anti-aging, azaz hidratáló, tápláló, ránctalanító termék került: az Anti-aging Aqua Szérum, és a Kortalan Vénusz anti-aging krém. Most, hogy pár hete már használom őket, nem csak a rövid, hanem a hosszú távú hatásukkal is képbe kerültem, és meg kell mondjam, nagyon meg vagyok velük elégedve.

Mivel natúrkozmetikumokról van szó, van pár tulajdonságuk, amely kicsit eltér a “hagyományos”, nagyüzemi krémektől. Mivel hidegen sajtolt olajokban gazdagok, ezért, bár az állaguk nagyon könnyű, és gyorsan felszívódnak, pár percig érezhető utánuk az arcon egy nagyon pici olajos utánérzet. A szérumnál ez tényleg egy-két perc. A krémnél, mivel gazdagabb, táplálóbb a textúrája, valamivel több. Mivel növényi olajokról van szó, hamar bejutnak a bőrbe, nem maradnak ott a felszínén. Ám amikor a reggeli rohanásban minden perc számít, akkor érdemes beszámítani, hogy nem lehet a felkenés után tíz másodperccel sminkelni – legalábbis akkor, ha mindkettőt használod. Ha sietsz, elég a szérumot felkenni, ez nappali ápolásnak tökéletesen megfelel, és sokkal hamarabb felszívódik, mint a gazdagabb krém.

A másik jellegzetes tulajdonságuk a nagyon kellemes, ám markáns, gyógynövényes illat. Én nagyon szeretem a természetes szépség minden megnyilvánulását, így az ilyen természetes aromákat is. Sokkal jobban, mint a gyáriakat, úgyhogy megszoknom sem kellett, de lehet, hogy van, akit elsőre meglep.

A termékek csomagolása ahhoz igazodott, hogy nincsenek agyontartósítva. A szérumtól nem lenne meglepő a pumpás csomagolás, ám a krém is pumpás, “kinyomós” tégelyben van. Ennek nagy valószínűséggel az az oka, hogy ne nyúlkáljunk bele kézzel, hiszen a kézről bevitt baktériumok felgyorsítanák a megromlását.

Természtes kozmetikumok a természetes szépség érdekében

Reggeli és esti rutin a természetes szépség nevében

Az Anti-Aging Aqua Szérum – ahogy a neve is elárulja – hidratáló, bőrtápláló és ráncmegelőző, illetve ránctalanító szérum. Arra találták ki, hogy a fáradt bőrt feszesítse, táplálja. Van benne bio gránátalmamag olaj, búzacsíra-kivonat, zöldtea-kivonat, argánolaj, damaszkuszi rózsa- és jázminvíz, valamint kis- és nagymolekulájú hialuronsav, amely a hidratálásért felelős. Nagyon könnyű, selymes állagú, kicsit olajos szérumról van szó, amelyet arctisztítás után, a kicsit nedves bőrre szoktam felkenni. Egy pumpálásnyi éppen elég az arcra, a nyakra és a dekoltázsra, ráadásul hamar beszívódik, én pedig közben élvezem a gyógynövényes illatot.

Reggelre nagyjából elég is ennyi, este viszont jön utána a Kortalan Vénusz arckrém, amely a gyógynövények mellett a rózsa erőteljes illatát árasztja. Hialuronsav, damaszkuszi rózsavíz, bio makadámdió-, ligetszépe- és argánolaj van benne, valamint antioxidáns hatású ferulasav és E-vitamin. Kicsivel sűrűbb állagú krém, mint amilyen a szérum, a felszívódásához szükség van egy kis időre. Ezért szoktam meghagyni estére a használatát. Az illatába viszont bele lehet feledkezni – a rózsaillat nem az a hagyományos, letisztult, laboratóriumi műrózsa, hanem olyan igazi, rózsaolajos. Igazi természetes szépség.

És a hatása? Már az első használat után észrevettem, hogy simább az arcom, pedig az utóbbi hetekben nem éltem valami pihentető életet (stressz sok volt, alvás meg kevés). Ennek ellenére nem tűnt fáradtnak az arcom, még akkor sem, amikor egyszer-egyszer 5-6 óra alvás után kellett kikelnem az ágyból. Hosszú távon, néhány hét használat után pedig úgy látom, tartóssá vált ez az eredmény. A ráncok kisebbek, vékonyabbak, a bőröm viszont megtelt élettel, hidratáltabb, puhább lett, a szárazságot pedig hírből sem ismeri. Az pedig, hogy mindezt csakis természetes összetevőkkel érik el ezek a szépítőszerek, még egy hatalmas piros pontot jelent. Egyetlen szóval összefoglalva: a Herbsgarden és a természetes szépség meggyőzött.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel:
Judit