Amikor ma elkészítettem a kedvenc avokádós-kukoricás-babos salátámat ebédre, beugrott, hogy (1) már régóta lógok nektek az avokádókrémem receptjével, (2) mostanában valahogy itthon is hanyagoltuk, ami öreg hiba (nyáron inkább a tzatziki van műsoron, alaposan behűtve és csakis fehér kenyérrel).
Viszont most akkor ünnepélyesen előkapom megint az avokádókrémet. Öt perc alatt kész, és szuper finom. Elvileg tortilla chips-sel kellene mártogatni, de mi családilag általában pirítósra kenjük. Eddig átlagosan negyedóra alatt falta be a család, ha elég sokat csináltam belőle (ha kevesebbet, akkor öt perc is elég volt neki).
Fotó: pixabay.com |
Kell hozzá egy-két avokádó, egy kisebb hagyma, egy fél citrom leve, só, bors és egy kevés olívaolaj, egy paradicsom, opcionálisan chili (nálunk ez a gyerkőcök miatt általában kimarad). Az avokádó kiszedett húsát, a feldarabolt hagymát, a fűszereket és az olajat botmixerrel szoktam simára turmixolni (a gyerekek nem szeretik a darabos hagymát, ezért el kell tüntetnem a kencében). A paradicsomot kockákra vágom, belekeverem a sima, zöld masszába, és már lehet is pirítani hozzá a kenyeret. A paradicsomot nem érdemes kifelejteni belőle, az adja az egész üdeségét. Egy meleg napon könnyű ebédnek is elmegy, de lightosabb hideg vacsorának is megteszi.