Szuperfinom nyári tésztasaláta

Szuperfinom nyári tésztasaláta

Ezek az olaszok azért tényleg tudnak valamit a sok tésztájukkal. Nálam mindig nyerő egy olaszos tésztaféle, legyen akár meleg nyár, vagy hideg tél. de nemcsak forrón lehet enni a tésztát, hanem hidegen, salátaként is. Megmutatom a legújabb receptet, amelyikbe beleszerettem.

Nem túl bonyolult dolog (szoktam én bonyolultat főzni?), az alapjául pedig több, neten talált tésztasaláta recept szolgált, amelyeket összeolvasztottam és saját ízlésre formáltam.
Van benne egy adag masni- vagy penne-tészta, apróra vágott paradicsom, egy kevés jégsaláta apróra tépkedve, egy marék spenót apróra tépkedve, és egy kevés apró kockákra vágott lilahagyma. Ezen kívül lehet bele tenni kockákra vágott, pirított bacont vagy sovány pulykasonkát is. Az öntet joghurtból, összenyomott fokhagymából, sóból, borsból és minél több friss, vagy szárított zöldfűszerből készül. Utóbbit ízlés szerint, illetve aszerint válogasd, hogy mi van otthon: kerülhet bele bazsalikom, kakukkfű, oregano, sőt, akár kapor is.
Én a legjobban az Aldis őrlős, vegyes zöldfűszer-keveréket szeretem, mert abban még levendula is van, és az aztán tényleg egyedi ízt ad minden zöldfűszeres cuccnak.

Egészségetekre!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Zöldsalátát a Facebookon is! De a Bloglovinon is megtalálod!
Fotó: pixabay.com

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .