Frissülj gyümölccsel – 7 szuper koktélrecept

Frissülj gyümölccsel – 7 szuper koktélrecept

Bármilyen jó szomjoltó is a víz, egy idő után unalmassá tud válni. És akkor egyszer csak azt veszed észre, hogy már megint nem iszol eleget, pedig harminc fok van, vagy még több. A szörp viszonylag használható alternatíva, különösen, ha inkább csak megmutatod a víznek a cukros szirupot. A limonádé még jobb, főként cukor nélkül. De jó lenne valami olyan, ami egészséges, is, finom is, frissítő is, és ha szépen tálalod, még némi nyaralás-fílinget is ad.

Image courtesy of [Stuart Miles] / FreeDigitalPhotos.net

Ezt végiggondolva kezdtem el finom, alkoholmentes nyári koktélok után kutakodni. Megmutatom, mit találtam:

Szőlős-szénsavas:
Egy csésze szőlőszemet (lehet vörös is, úgy még látványosabb) darálj le botmixerrel majd szűrőn át nyomkodd ki a levét. Keverj hozzá egy kevés citromlevet és mézet, majd öntsd fel szódavízzel vagy szénsavas ásványvízzel.

Dinnyés Agua Fresca
Állítólag Mexikóban nagyon népszerű ez a dinnyés ital: egy nagy darab görögdinnyét turmixolj össze kevés vízzel és egy pici cukorral, mézzel vagy nyírfacukorral. Szűrd át és öntsd fel szódával, vagy szénsavas ásványvízzel. Jégkockát bele, és máris ihatod.

Barackos finomság
Két rész szódát vagy szénsavas ásványvizet keverj el egy rész baracklével, tegyél bele jeget és pár szelet nektarint.

Uborkás limonádé
A citromlé mellé kevés friss uborkalevet és pár szelet uborkát tegyél a limonádéba, édesítsd mézzel, és ízesítsd egy pici reszelt gyömbérrel.

Apello
Keverj össze 1 dl narancslevet 1 dl grapefruit-lével és 0,5 dl almalével. Egy kis jég, és már ihatod is.

Atommacska
Keverj össze másfél deci narancslevet ugyanennyi tonikkal, vagy ha meg akarod spórolni a cukrot, szénsavas ásványvízzel. Narancsszeletekkel, jéggel tálald.

Mondjuk, hogy mojito
Facsarj egy kevés lime-levet egy pohár aljába, tegyél rá pár mentalevelet, és törd össze őket egy kanállal. Keverj hozzá egy kiskanál mézet vagy nyírfacukrot. öntsd fel szódával vagy szénsavas ásványvízzel, és tegyél bele pár jégkockát.

Ha tetszik a blog, kérlek, segíts egy szavazattal a LélekBónusz blogversenyén! Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .