Inspiráció: nyári hajak

Inspiráció: nyári hajak

Nyár, vízpart, maxiruha, papucs, lazaság, jeges limonádé – kábé ezek jutottak eszembe, amikor megkaptam a NIVEA-tól a nyári hajtrendet összefoglaló sajtóközleményüket. És persze azonnal elkezdett motoszkálni bennem, hogy a hajakhoz csináljak egy-egy maxiruhás szettet is. Bár általában nadrágos csaj vagyok, ahogy kitör a nyár, azonnal beleszeretek a maxiruhákba, és ez a nyaralás idején csak fokozódik. Persze szeretem én a minit is, de a nyári estékhez valahogy a hosszú passzol, mert egyszerre tud kényelmes és elegáns lenni, nem megjátszós, egy pici csavarral mégis extra. Ja, és ne higgyetek az olyan dogmáknak, miszerint alacsony nőknek nem áll jól, mert ha megtalálod a neked való fazont, akkor dehogynem.

Az első szett kicsit tengerpartiasra sikerült a maga kékségével – esti sétához a kicsi táskával, városnézéshez a nagyobbal ajánlom, utóbbi esetben az ékszerek egy részét nyugodtan otthon hagyhatod.

Seaside maxi dress set blue



A nyári frizurák elkészítéséhez a NIVEA a cég nemzetközi hajstylistja, Sally Brooks segítségét kérte. Sally a London Hairdresser of the Year háromszoros bajnoka, és menő divatbemutatók, valamint vezető divatmagazinok számára egyaránt rendszeresen készít frizurákat.


A kék szetthez a balerina-fonat névre hallgató frizuráját választottam, amit egyedül talán nem olyan könnyű elkészíteni, de ha van kéznél egy vállalkozó szellemű barátnő, és egy nyaraláson miért ne lenne, akkor már semmi nem állhat az utatokba.

 
1.Válassz el középen egy részt a hajadból, és tűzd meg egy hajtűvel. Ezzel a tinccsel később fogunk foglalkozni. 

2. Kezdd el a haj fonását egyik oldalon, közvetlenül a fül mögött.


3. A fonás során, ahogy haladsz körbe, vegyél fel egy-egy tincset, fogd a hajfonat középen lévő tincséhez, és folytasd a fonást…


4. …egészen addig, amíg körbeérsz, és eléred a kezdő pontot.

  

5. Ha körbeértél, tűzd meg a fonatot az elsőként összefogott hajtincsek alatt.



6. Most vedd ki az első pont szerint letűzött részből a csatot, és egyszerűen fond be a tincset.

                          7. Ezt a fonatot is tekerd körbe a fejed körül, majd rögzítsd hullámcsattal. 


8. Kicsit húzgáld szét a fonatokat, hogy a haj dúsabbnak  és kevésbé szigorúan befontnak látsszon, mert ez adja ennek a stílusnak a báját.  



És most lássuk a másik szettet – le sem tagadhatnám, hogy szeretem a lilát, és a laza programokat, na ez az összeállítás épp ilyen. A hozzá való konty pedig fiatalos, vicces, strandra és esti programra egyaránt szuper.

Seaside maxi dress set purple


Seaside maxi dress set purple by csjudit featuring stainless steel jewelry


És íme a haj, avagy a kétperces konty, amelyet akár az irodában is elkészíthetsz, ha már nincs időd hazaugrani az esti randi előtt (és persze épp nem nyaralsz).



1. Fésüld át a hajad egy természetes sörtéjű kefével, és rögzítsd egy lófarokban a fejtetőn. A haj rögzítéséhez a legpraktikusabb hajgumit használni  Ha lehajtod a fejed, könnyebb a copfot becélozni a fejed búbjára.


2. Válaszd a lófarkat két egyforma részre.


3. Mindkét részt fond be hármas fonással.


4. Rögzítsd a fonatok végét hajgumival


5. Tekerd körbe egymás körül a fonatokat, majd rögzítsd őket hajtűvel, vagy hullámcsattal.


6. Az egész frizurát rögzítsd hajlakkal.


Ha tetszik a blog, kérlek, segíts egy szavazattal a LélekBónusz blogversenyében! Köszi! :

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .