Norvég mintás variációk, avagy, ha tél vége, akkor kötött

Norvég mintás variációk, avagy, ha tél vége, akkor kötött

A tél vége még megszór minket egy kis hideggel. Ráadásul február van, hideg, sötét, szóval kell valami, ami puha, színes, hangulatjavító. Nagyon hiszek benne, hogy a ruhánk hat a belső világunkra, a lelkiállapotunkra, és van, amikor pont erre az ölelős, otthonos érzésre van szükségünk tőle. Nekem az egyik személyes kedvencem a norvég minta, így érkezett is két szép kötött darab ennek jegyében a Bonprix webáruházból.

A klasszikus kötött pulóver

Kötött 01

Egy ilyen klasszikus norvég mintás kötött pulóverre már nagyon régóta vágytam. Nálam ez afféle alapdarabnak számít télre, valahogy mégsem találtam az igazit. Mostanáig, mert ez a Bonprix darab mindent tud, amit szerettem volna tőle. Puha, élénk színű, és úgy feltűnő, hogy közben teljesen klasszikus. A nadrág is a Bonprix áruházból származik. Szintén olyan darabról van szó, amilyenre már régóta szükségem volt, csak valahogy sehol nem találtam olyat, amilyet elképzeltem. Ez viszont tökéletesen az, amire az “elegáns, semleges bézs nadrág” címszó alatt gondoltam.

Kötött 02

Az első szett épp ezért a sötétkék-bézs klasszikus együttesén alapul. Kicsit sportos, kicsit elegáns, kicsit irodai, de pont megfelelő egy hosszú munkanapra. Cáfolja azt az előítéletet, hogy vastag pulcsihoz csakis a farmer lehet az adekvát viselet. És garantáltan nem fogsz benne fázni akkor sem, ha a tavasz előtt még egy kicsit bekeményít a február.

Kötött 03

A második szettet kifejezetten nőiesre, elegánsra hangoltam, hosszú szoknyával és tűsarkú csizmával. Senkinek nem lehet kifogása ellene akkor sem, ha kicsit formálisabb az irodai dresszkód – te pedig dresszkód ide vagy oda, megkapod a szükséges puhaságot a pulóvertől. Win-win.

Vidám kapucnis ruha télre és tavaszra

Kapucnis ruha 01

Biztosan meséltem már, hogy időnként gátlás nélkül szoktam a gyerekosztályon vásárolni. Mázlim van, pont jó rám a 164-170-es kamasz méret, így ha ott szeretek bele valamibe, már rendelhetem is. Ez a kötött ruha a Bonprix – től pedig több fronton is nagy szerelem. Egyrészt van bennem valami vonzalom a kötött ruhákhoz, puhák, kényelmesek, elegánsak. Ezt a darabot akár egy farmerrel vagy egy leggingsszel is fel lehet venni, tavasszal pedig akár harisnyával, magas sarkúval is jó lesz.. Ráadásul amellett, hogy norvég mintás, még kapucnis is, ami nálam megint valamiféle kattanás. Mondjuk úgy, hogy van az a hangulat, amikor el kell bújni a világ elől egy puha, kötött kapucniba (és persze akkor is jól jön az ilyesmi, ha hirtelen elered az eső). Plusz a színe is nagyon nekem való, az élénk türkizzöld az alap-palettámhoz tartozik.

Az első szettben az élénk kötött ruhát bézzsel, és egy szürkészöld skinny farmerrel egészítettem ki. A bézs dzseki teszi elegánssá az összhatást, míg a többi elég kényelmet ad akár egy hosszú, feladatokkal teli napra is.

Kapucnis ruha 03

Királykékkel párosítva viszont kifejezetten nőies is lehet ez a kötött ruha. A cipő, a táska, a nőies kabát és az ékszer mind az elegáns tartomány felé húzza az egyébként kényelmes darabot. Ha a derekadat kicsit jobban hangsúlyoznád, egyszerűen vegyél fel hozzá egy övet. Ugye, hogy senki meg nem mondaná róla, hogy a gyerekosztályról származik?

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere inkább beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára! Az Instagram-oldalamat pedig a rendszeres self-care tippekért érdemes követned.

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Csiki Judit, kollázsok: Fashmates.com

Olvasd el ezt is!

Menő, virágmintás tavaszi outfitek, ha nagyon várod már a tavaszt!

Részletekben a lényeg!

One comment

  1. Pingback: A legszebb őszi színek: inspiráció a természetből - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .