Tavaszi relax: ránk fér a pihenés

Tavaszi relax: ránk fér a pihenés

Nehezen megy mostanában az írás. Ha nem lett volna elég félelmünk eddig is, most minden eddiginél kiszámíthatatlanabbá vált a világ. De akkor is azt szeretném, hogy legyen tavasz. Hogy beleférjen egy kis tavaszi relax. Hogy kicsit visszataláljunk a középpontunkhoz, mert ha valamikor, akkor most nagyon nagy szükségünk van a józan eszünkre és a testi-lelki fittségünkre. Csak úgy tudunk adni belőle, csak úgy tudunk segíteni (és igen, ezt mindenki tegye meg lelhetőségei és teljesítőképessége szerint), ha nekünk is van mibe kapaszkodni. Akár ilyen nagyon világi, nagyon profánnak, talán mostanában szentségtörésnek is tűnő apróságokba is. Nekem ezek a kis kapaszkodóim, napról napra evickélve, egyszerre elkeseredve és ébren tartva valami reményt.

Tavaszi relax illóolajokkal

A tavaszi relax illatai

Amikor kell valami plusz a lelkemnek, akkor általában az illatok segítenek. A párologtatóban mostanában a leggyakoribb vendég a Titkok kertje és a Mediterrán erdő illóolaj-keverék. Reggel a felébredéshez, napközben az optimizmus megtartásához, hogy azt etessem, amiből többet szeretnék.

Tavaszi relax - The Body Shop Wellness

Este pedig, amikor időnként meggyűlik a bajom az alvással, jöhet The Body Shop Wellness sorozatából a Sleep illóolaj-keverék. Korábban egy saját keverésű levendulás-kamillás olajat használtam, de ez a tavaszi relax keverék, amelyben levendula és vetiver van, egyszerűen brutál. Amikor nagyon kattog az agyam, kicsit felkenek a pulzuspontokra, mint a parfümöt, és kikapcs, reggelig alszom tőle. Napközben pedig a breathe balzsam tud egy kis fellélegzést hozni, ha már nehéz az egész.

Egy kis plusz a testünknek

Toman Vital étrendkiegészítők

Bár a járvány most épp lefutó ágban van, azért még nem múlt el. Viszont itt a tavaszi fáradtság, és a háború okozta folyamatos stressz is. Szóval ha valamikor, akkor most nagyon ideje van külön is megtámogatni a szervezetünket valami plusszal. A Toman Vital Immun Guard vitaminja humin- és fulvolsavat tartalmaz. Ezek az anyagok fontos ásványi anyagokat tartalmaznak, szervezetünk számára könnyedén felvehető, biológiailag hasznosítható formában. A Beauty Guard szépségvitamin antioxidánsokkal, és ásványi anyagokkal segít a bőr optimális állapotának fenntartásában. persze mindez nem helyettesít a friss zöldségeket, gyümölcsöket, amelyeknek most szintén indul a szezonja, de egy kis plusz turbózásnak megfelelhet.

És ha már bőr: a stressz bizony megjelenik az arcunkon is. Egy jó bőrápolási rutin és ezen belül egy hatékony szérum viszont segíthet kicsit ellensúlyozni mindezt. A legújabb kedvenceim a NIVEA Cellular szérumai, amelyek nagy koncentrációban tartalmazzák a vízmegkötő hialuronsavat és a ránctalanító fito-retinolt.

NIVEA Cellular szérumok

Tavaszi relax mozgásban

A tavaszi relax nekem nem csak annyit jelent, hogy leülök és relaxálok. Sőt, sokkal inkább azt feltételezi, hogy mozgásba lendülök. Én nem az a típus vagyok, aki hóban-fagyban járja az erdőt, de tény, hogy alig várom már a jó időt és a szabadtéri sportok szezonját (nálam ez akkor kezdődik, amikor kisüt a nap). Tervezek némi feszültségoldó futást, a görkori pedig egyszer már fel is került a lábamra a tavasz jegyében. Addig pedig a jóga és a tánc segít a legtöbbet, amikor kicsit emelni kell a fényt odabent. El akarom hinni, hogy lesz tavasz. De ez csak úgy megy, ha csinálok neki egy kis helyet.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Csiki Judit

One comment

  1. Pingback: Felfrissülés, avagy a fürdőszobában is jön a tavasz! - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .