Természetes ízek, adalékmentes finomságok a Gőcze Termékek kosarából

Természetes ízek, adalékmentes finomságok a Gőcze Termékek kosarából

Gőcze Renátával, a Gőcze Termékek megalkotójával egy női vállalkozókat tömörítő csoportban találkoztam, és azonnal szimpatikus lett a vállalkozásuk. A Gőcze Termékek története igazi családi sikertörténet. Bár manapság mindenre előszeretettel írják rá, hogy „kézműves” termék, az ő adalékmentes finomságaik tényleg kis szériában, kézi munkával, saját receptek alapján készülnek. A kiindulópont pedig saját egészségtudatos táplálkozásuk volt.

Gőcze Termékek 01

Gőcze Renáta és férje, Zsolt mindig is igyekeztek egészségtudatosan táplálkozni, és lehetőség szerint minél több ételt otthon, ellenőrzött hozzávalókból elkészíteni. Előbb a férj, Zsolt kezdett kezdett 2010-ben hobbiból füstölt kolbászt készíteni és méhészkedni. Ezt követték a különféle szörpök, zöldségpástétomok, cukormentes lekvárok. Renátának már volt vendéglátós tapasztalata, hiszen édesanyjával vezetik a ráckevei Romantika cukrászdát. Ezen kívül közgazdászként végzett, így a hobbiból hamarosan vállalkozás lett, Méghozzá igazi családi vállalkozás, hiszen nem csak a termékek gyártását, de az értékesítést, a marketinget, sőt, a termékcsomagok postára adását is saját kezűleg intézik.

A Gőcze Termékek története a konyhából indul

A honlapjuk bemutatkozó cikke egy aranyos képpel indul: Renáta várandósan, nagy pocakkal, a tűzhelynek háttal kevergeti a vállalkozás első nagyobb adag zakuszkáját. – Nem sokkal később meg is született a kisfiunk, aki ma már hatéves – meséli Renáta. Azt is hozzáteszi, hogy a baba születése még elkötelezettebbé tette őket az egészségtudatos táplálkozás mellett. Ráadásul inzulinrezisztenciája miatt kétszeresen is meg kellett néznie, mit eszik.

Gőcze Renáta

A Gőcze Termékek épp ezért többféle diétába is beilleszthetők. Cukormentesek (bár a szörpjeik között vannak cukorral készültek és cukormentesek is), glutén- és laktózmentesek, és nagyrészt hőkezeléssel tartósítják őket. Renáta szerint itt nem az a cél, hogy a bolt polcán akár hónapokig se romoljon meg az étel, hanem az, hogy a vevőik asztalára garantáltan egészséges, friss, természetes ételek kerüljenek. Úgy, mint régen, amikor mindenki otthon készítette az ételek nagy részét.

Egészségesek és finomak

Gőcze Termékek 02

A lehetőség szerinti adalékmentességre való törekvés és az egészségesség persze komoly előny, de azért ne feledkezzünk meg az ételek egyik legfontosabb tulajdonságáról, az ízről sem! A Gőcze Termékek esetében a hagyományos receptúrák modern elképzelésekkel párosulnak, ráadásul Renátáék folyamatosan kísérleteznek az új termékekkel. Így kerültek a kínálatba olyan, prémium fűszerekkel ízesített finomságok, mint a birsalma chutney, a rozmaringos fehérbabkrém, a gyömbéres vagy a levendulás sárgabaracklekvár, vagy a citromfüves méz. A termékeikből ízléses dobozba kerülő ajándékcsomagot is összeállíthatsz – a gasztroajándékok úgyis reneszánszukat élik mostanában, hiszen a különleges finomságoknak mindenki örül!

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Gőcze Termékek hivatalos oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .