Ami biztos nem fog beválni koronavírus ellen

Ami biztos nem fog beválni koronavírus ellen

Még dolgozol? Vagy otthon vagy, és már kezd besülni az agyad a bezártságtól? Otthon az összes gyerek, és képtelenség dolgozni? Bármelyik verzióban vagy, együttérzésem. Ez most tényleg nem könnyű, senkinek sem. És nincsenek illúzióim, pénzügyileg is gáz lesz a következő időszak. De a koronavírus ellen csak akkor lehet bármi is hatékony, ha most odafigyelünk. Úgyhogy ezeket most ne, ha lehetséges

Koronavírus ellen: most ne menj a játszóra!
Mert játszózni KELL akkor is, ha ránk rogy az ég? Egy fenét kell. Most nem kell

Először is: ne mászkálj feleslegesen. Ha nem feltétlenül kell dolgoznod, ha van otthon nagyjából minden, ami kell, akkor most mindenki maradjon otthon. Értem én, hogy a gyerek túlpörög, és nem ülhet egész nap a tévé meg a gép előtt, ezért menni kell, de most mégis azt mondom, hogy NEM KELL. Most van az a helyzet, hogy a játszóterezésnél még az is sokkal jobb, ha napi 12 órában a Fortnite-ot tolja. Persze ez nem kötelező, van otthon ezer más dolog is, amit csinálni lehet, de a koronavírus ellen még ez is sokkal jobb, mint ha lemennétek másik 30 gyerek közé a parkba vagy a játszóra.

Most tényleg el kell engedni minden eddig bevált gondolatot és hagyományt. Ha levegőzni kell, akkor az erkélyen vagy az ablaknál csináld, ha olyan mázlista vagy, hogy kerted is van, akkor ott. Ha a szomszéd panaszkodik, hogy hangosak vagytok, akkor mély sajnálat neki, ha kihívja rátok a yardot, ők fogják kiröhögni. De akkor se játszózzatok, ne mekizzetek, és ne plázázzatok, légyszilégyszi.

Koronavírus ellen: maradj otthon a fenekeden

Tudom, én könnyen dumálok, hiszen eddig is itthon dolgoztam, nekem nem okoz lelki fennakadást, ha egy hétig ki se megyek a lakásból. Pont azon gondolkodtam, hogy ha lenne egy kertem, akkor még tovább sem okozna lelki fennakadást. De persze ez így nem igaz, hiszen mennék futni, szívesen beülnék egy kávézóba valami finomat meginni, nagyon hiányzik az úszás, lassan kitör a tavasz, és igen, az elmaradt koncertek is rohadtul fognak hiányozni, szóval tényleg bennem is bennem van a patron, hogy mennék. De nem megyek. Mert a koronavírus ellen az az egyetlen esély, hogy ne menj most sehová.

A rémhírkeltés egész biztos nem válik be koronavírus ellen
A rémhírkeltés nem jó ötlet. van elég bajunk enélkül is

És ami még nagyon nem kéne

Rémhírek

Épp elég vacak a helyzet alapból, ne fokozzuk, ha nem muszáj. Én ebben nagyon racionális vagyok, szerintem a virológus jobban ért hozzá, mint a Mucinéne az Élet Iskolájából. Amúgy meg tök mindegy, hogy a gyíkemberek terjesztették-e ránk ezt az izét, ha így van, ha nem, most az a feladat, hogy kijussunk belőle.

Indokolatlan natúrkodás, “természetesen a koronavírus ellen”

Igen, alapból én is a természetes megoldásokat részesítem előnyben. Zöld-saláta, érted. De most nem a teafaolaj, meg a hidrogén-peroxid játszik, hanem a vegyszeres fertőtlenítő, meg a hipó. Igen, kiszárad a kezed tőle, akkor kézkrém. Igen, amúgy hosszú távon nem egészséges, de ez most nem a normál helyzet. Majd később fogunk megint natúrkodni, amikor a hétköznapi bacikhoz tényleg elég lesz a teafaolaj.

Stresszoldás meditációval
ha meditációval oldod a stresszt, az jó. Ha átmész ezospirigizi térítőbe, az nem jó

Szélsőséges ezóspiri

A dolgok spirituális megközelítésével nincs bajom, legyen az akár a mise, akár a mindfulness-meditáció, akár annak spirituális magyarázata, hogy most ideje kicsit lelassulni, meg magunkba nézni. Ez teljesen oké. De az már zavar, hogy majd spirivel jól megerősítem az immunrendszert, és minden oké lesz, csak a muglik fertőtlenítenek. Ha neked ez megy, akkor csináld, ki miben hisz, abban üdvözül, de légy szíves, tedd a négy fal között. A többiek meg fertőtlenítsenek.

Térítés, bármilyen irányban

Mindenki a saját tapasztalataiból kiindulva igyekszik értelmezni a helyzetet, ez teljesen rendben van. Ha te azt vonod le belőle, hogy a Föld épp helyreállítja magát, rendben. Ha azt vonod le belőle, hogy túl sok volt az Univerzumnak a mű-influencerkedés, meg az ide-oda repkedés, oké. Ha én azt vonom le belőle, hogy épp vizsgázik lefelé az elavult, 20. századi gondolkodás, és megtapasztaljuk, mi mindenben felesleges a mindenáron való személyes jelenlét, akkor az is rendben. Beszélgessünk, gondolkodjunk együtt, minden érv és nézet okés, és számít. De semmi sem kizárólagos. A te véleményed a tiéd, és ne várd el a feltétlen egyetértést, meg a hódolatot, mert te azt gondolod, hogy magasabban rezegsz, és tudod a frankót. Nem tudod, az van. Senki sem tudja.

Ne keresd a kiskapukat a koronavírus ellen hozott intézkedések alól
Tudom, hogy ezer dolog nyomaszt most, de légy szíves, ne keress kiskapukat

Kiskapuk a koronavírus ellen hozott intézkedések alól

A „gyerektábort szervezek jó levegőn, sok pénzért”, a „kevesen leszünk, mehet a bulika”, a „nem kell megmondani, hogy Olaszba’ volt”, meg a „vedd meg a csoda-fertőtlenítőmet sokér’” most speciel pont a legártalmasabb, ami létezik. Tudom, hogy mindenki mínuszba futott anyagilag. Én is, te is, ő is, ez most mindenkinek orbitális gáz. De még mindig kisebb gáz szegénynek lenni, mint egy tömeges járvány. Majd utána kitaláljuk, hogy vállalkozóként mi legyen, de közveszélyokozással pénzhez jutni több, mint etikátlan. (Mondjuk azon is el lehetne gondolkodni, hogy miért elégszünk meg annyi fizetéssel, amennyi épp kitart szűkösen 30 napra, és miért tartjuk normálisnak, hogy bezsarol a főnök a kirúgással, ha otthon maradunk. De ez már egy másik történet, és messzire visz.) Szóval most meg kell állni, az új keretek majd később lesznek aktuálisak.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

2 Comments

  1. Pingback: Válság, változás, morál – gondolatok a karanténból - Zöldsaláta

  2. Pingback: Szülinapi valóságshow: karanténnapló különkiadás - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .