4 tuti sminktrend 2019 tavaszára: ezt szeretni fogod!

4 tuti sminktrend 2019 tavaszára: ezt szeretni fogod!

Ha már van egy jó rendszered a kisebb-nagyobb sminkkészlet tárolására, akkor itt az idő, hogy megnézd, mit hozhatsz ki a sminkszereidből az új szezonban. Most már tényleg itt a tavasz, és ezzel együtt jön a ruhatár- és sminkdoboz-frissítés, az új trendek, a színek, a könnyedség. A tavaszi sminkeket egész biztosan szeretni fogod, és az is biztos, hogy találni fogsz benne olyat, amit szívesen beemelsz majd az életedbe. A legjobb sminktrend 2019 tavaszán is az lesz, amelyik illik hozzád, amelyiket a magadénak vallod.

 

Friss sminktrend 2019 tavaszára
A trend nem kötelezettséget jelent, hanem lehetőséget a játékra (Fotó: Pixabay.com)

Mert azt ugye említettem már, hogy a trend az nem kőbe vésett kötelesség, hanem játék: keress benne olyat, ami tetszik, és kísérletezz, játssz vele, mert ez lenne a dolog lényege. Ha nem szeretsz sminkelni, akkor nem kötelező. De azt azért tudd, hogy sem a folytonos tökéletesség, sem a teljes sminktelenség nem erkölcsi kategória, ezektől senki nem lesz sem rosszabb, sem jobb, sem értékesebb, sem felszínesebb. Ez egy jópofa játék, ennyire kell komolyan venni. Ugyanígy nem kell egy az egyben utánozni a kifutókról érkező fotókat. Az a művészet, te meg megszelídíted a hétköznapokra, és annyit követsz belőle, amennyitől jól érzed magad. 0 százaléktól 100 százalékig bármi lehetséges. Ahogy mondani szoktam igen gyakran: te vagy a mérce. Na jól van, nem lelkizek tovább, hanem mutatom, mi a legtutibb sminktrend 2019 tavaszára.

Ezt olvastad már? Így segítenek az algák, hogy egészséges és szép maradj

Sminktelen smink: minimalista sminktrend 2019 tavaszára és nyarára

A minimalizmus divatja ide is begyűrűzött. No meg valószínűleg az is, hogy a tökéletesen árnyalt, kontúrozott, több rétegnyi sminkszer tűpontos összedolgozását igénylő make-upot ember legyen a talpán, akinek van ideje egyáltalán megtanulni, nem, hogy naponta kivitelezni. Már persze, ha nem Kim Kardashiannek hívnak, de ez esetben ennyi a funkciód a világban, szóval az minősített eset. A legjobb sminktrend 2019 tavaszán a villámgyors, szinte sminktelen smink lesz.

Lényeg a lényeg, hogy idén tavasszal simán kimehetsz egy jól sikerült alapozással is az utcára. Legyen egy tuti alapozód, ami teljesen sima bőrt varázsol neked, erre esetleg egy leheletnyi (tényleg leheletnyi) púder, és minimális pirosító jön, adott esetben a pirosítóból kerülhet egy pici a szemhéjadra is, de ezek már nem kötelező elemek. És ennyi, nem kell nagy feneket keríteni a dolognak.

View this post on Instagram

💧🌬️#beautyeditorial #puremakeup

A post shared by Lyubov V. (@lyubov___v) on

Ennek a minősített esete a strandot idéző smink, amelyik az alapozó mellé egy kis fényt párosít. Némi highlighterrel dolgozz rá az alapozóra, és már mehetsz is. A csillogás idén nagyon menő lesz, csak ne vidd túlzásba.

 

 

Sminktrend 2019 alapozók

Színes szemhéjak: az igazán tavaszias sminktrend

A szemhéjon nem kell visszafognod magad a színekkel. Jöhet minden, ami színes. Játszik a 2019 színének választott korall, de akár az élénk, erőteljes színek is. Ha nem szereted a sötét színeket, akkor a pasztell, vagy a finoman csillogó árnyalatok a te világod. A szemhéjfestéket egészen merész formákban is fel lehet vinni, de a hagyományos megoldás is tökéletesen megfelel.

Sminktrend 2019 szehéjpaletta

Ezt olvastad már? Natúrkozmetikumok kicsiknek és nagyoknak (teszt)

Piros rúzs: a nőies trend

A vörös rúzs persze örök divat, de most különlegesen fontos szerephez jut. Ez a szexis sminktrend 2019 tavaszán is tarolni fog. Az egyik különleges trükk, hogy most elég az ajak közepére felvinni, úgy, hogy a szélek felé halványodjon, majd eltűnjön a rúzsozás. De ha ez nem tetszik, akkor egyszerűen rúzsozz úgy, ahogy szoktál, sokkal fontosabb, hogy megtaláld a neked való árnyalatot. Ha a bőröd, szemed színe hűvös, akkor a hideg meggypirossal barátkozz, ha pedig meleg árnyalatúak a természetes színeid, akkor inkább a meleg korallos árnyalatok között keresgélj.
A vörös ajkak ellenpontjaként egyébként a sima, színtelen szájfény is nagyon menő lesz idén, vagyis ha nem szereted a vöröset, akkor sincs veszve semmi. Ha pedig polgárpukkasztanál, akkor jöhet a lila rúzs – azért tudd, hogy ez inkább a hideg színtípusoknak áll jól.

 

Sminktrend 2019 rúzsok

Ezt olvastad már? Házi szépségtippek, hogy a fürdőszobádból wellnessfürdő legyen

Szemhéjtus: a művészi trend

Bevallom, ez nálam nagy mumus, mert a tushoz azért kell némi technikai tudás, hogy valóban szép legyen a vonal. Viszont idén tavasszal egészen művészi vonalakat is lehet vele húzni, akár oda is, ahol nem várna ilyesmit az ember.  Szóval megint csak érdemes kísérletezni, és felmérni, hogy mi az a művészkedés, ami neked még épp belefér. És gyakorolni, mert a tusvonal húzásának tényleg ez a sarokköve.

View this post on Instagram

ايش رايكم!؟

A post shared by MiMi Eyeliner (@mimieyeliner) on

Sminktrend 2019 szemhéjtus

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes illusztrációkért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: Kollagén, mint csodaszer: beválik a ráncok ellen? - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .