Amikor már végképp nincs időd: edzés 10-15 percben

Amikor már végképp nincs időd: edzés 10-15 percben

Ahogy közelednek egyre jobban az ünnepek, úgy látom egyre több emberen a kimerültség jeleit. Ez az az időszak, amikor a karácsonyi készülődés és a szintén nem gyenge normál munkatempó mellett beesnek a “csak ezt az egyet intézd már el még az ünnepek előtt” típusú kérések, a karácsonyi bulik (munkahely, iskola, baráti társaság), a lakást is rendbe kéne tenni, és jól esne már végre lelassulni, ráhangolódni – na, ez utóbbi megy a legnehezebben (erre is van egy jó módszer, mindfulness a neve, itt olvashatsz róla bővebben). Szóval azt hiszem, az edzés ilyenkor mindenkinél hátrébb szorul a listán. Ehhez jön még egy kis bejgli, rántott ezmegaz, aprósüti, mézeskalács, és máris indulhatnak januárban nagy fogyókúrás fogadalmak.

Ha bestresszeltél az ünnepi őrülettől, jógázz! (Fotó: Pixabay)

 Nem állítom, hogy egy rövid edzéssel ugyanolyan hatást érsz el, mint egy hosszúval, de az is biztos, hogy 10-15 perc edzés épp 10-15 perccel több a semminél. Vagyis legalább megmarad a lendület, nem punnyadsz be teljesen, és mégis teszel magadért valamit. Nem kell hozzá felszerelés, sem edzőterem, a Youtube-on is csőstül vannak ilyen rövid videók. Mutatok is belőlük néhányat:

Béres Alexandra Youtube-csatornája tele van rövid, 10 perces edzésekkel. Ha minden nap megdolgoztatod valamelyik testrészedet, előtte bemelegítesz, utána pedig nyújtasz egy kicsit, máris tettél valamit azért, hogy elkerüld a  téli hízást


10 perc alatt akár a teljes testedet is átmozgathatod: 


Még egy erősítő edzés 10 percben, felszerelés nélkül:


Ha van egy teljes negyedórád, az már teljesen nagy királyság.


Ha már totál kinyúltál, beállt a hátad, és egyáltalán mindened, és már csak egy jóleső nyújtásra vágysz:


Ha nagyon stresszes vagy, arra a jóga a legjobb ellenszer:

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. A Zöldsaláta Facebook-közössége is vár, sőt a Bloglovinon is megtalálod a Zöldsalit.

One comment

  1. Pingback: Gyors smink a munkás hétköznapokra: öt perc alatt is kisimultabb lehetsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .