Helyek #2: Holmes Place Budapest

Helyek #2: Holmes Place Budapest

Bár ott van rögtön a belváros közepén, a Deák tér tőszomszédságában, be kell vallanom, még nem jártam a felújított Gozsdu-udvarban. Mindenesetre elsőre beleszerettem: főként a nagyvonalúsága fogott meg (bár az összhatást sok helyütt rontja a szomszédos, finoman szólva is lalkott, a felújításról csak csenben álmodozó házak “belógó” részleteinek látványa). Ha nagyon gazdag fiatal szingli lennék biztos itt vennék lakást, közel az egyetem, a buli, meg az egész belvárosi nyüzsgés. Olyan érzésem volt vele kapcsolatban, hogy ilyen lehetne Budapest, ha tényleg komolyan gondolná ezt a vilgváros-dolgot, és nem elégedne meg a csendes lerohadással. Maga az átjáróház-rendszer viszont sajnos még mindig üresebb, mint amilyennek szánták, sok üzlethelyiség nem találta meg a bérlőjét.

Nos, ez alatt a komplexum alatt hozták létre a Holmes Place fitnesz-lánc első budapesti termét, amelyet egy barátnőmmel együtt teszteltünk. Mit mondjak, a teszt meglehetősen pozitív eredménnyel zárult. Az egész komplexum tágas, nagyon luxus, nagyon high-tech, és minden van, mi szem-szájnak ingere. A recepciónál máris kapsz két törölközőt, az öltözőben pedig a szokásos folyékony szappan mellett testápoló és sminklemosó (!) is van (a zuhanyzóban pedig alap a tusfürdő). Ja, és az olyan apróságokra is figyeltek, mint például az, hogy a flakonokon szerepel az “állatokon nem tesztelve” felirat. A vizes fürdőruhát erre rendszeresített mini centrifugában lehet kifacsarni.

A kardio-teremben a gépeken alapfelszerelés a monitor, tévécsatornák tömkelegével. (Oké, a tévéműsort lehet szidni, de legalább nem unatkozol a futógépen… :)) Az edzők azonnal jönnek segíteni, megkérdezik, minden rendben van-e, szükséged van-e bármire, szóval odafigyelésben nincs hiány. Természetesen személyi edzésre is van mód. A kardio-stúdióban, ahová benéztünk, éppen valami kick-box szerű óra ment. Bizonyos időszakaimban nagyon élvezném vagy élveztem volna, de mostanában inkább a lightosabb cuccokra bukom, így némi kardiózás-bemelegítés után inkább az uszodában kötöttünk ki, akvafitnesz-órán. (Az órarend egyébként a közelben dolgozók életmódjához alkalmazkodik, a csoportos órák reggel és estefelé vannak: a tizenöt perces hát- és has-expresstől a jógáig, elég korrekt a választék.) Az egész házban nem volt jellemző a tömeg, bár az akvafitneszre tízen-tizenketten azért összegyűltünk. Mindenesetre ez a létszám nem haladta meg a medence befogadó képességét, kényelmesen elférős volt az óra. Az intenzitását sem éreztem nagyon durvának, de másnap azért volt egy pici izomlázam. Utána következett egy kis jacuzzi, gőz, majd a szauna, szóval adtunk a wellnessnek rendesen.

Ha már szauna: nagyon értékelem, hogy nem egy darab koedukált szaunát építettek be a rendszerbe, hanem a női öltöző része a női szauna, tehát nyugodtan lehet meztelenül szaunázni. (Az egy másik történet, hogy a magyar ember miért nem tud rászokni a mindenhol máshol szokásos meztelen szaunázásra, miért kell a prüdéria nevében fürdőruhában poshadni a száz fokban…) Merülőmedence helyett viszont be kellett érnünk a zuhannyal.

A Holmes Place-be sajnos egy-egy alkalomra csak kivételesen lehet bejutni (mi a nyári Glamour kuponja adta lehetőséget használtuk ki), éves tagságit kell váltani. Ennek áráról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de igyekszem kideríteni. Az egész helyen egyébként ez a zártkörűség-exkuzivitás érződött, de nem tolakodóan, nem elzárkózóan, nem sznob módon. Szóval, bár az éves tagság egyelőre nálam nem játszik (egyszerűen azért, mert nem lakom és nem dolgozom a környéken), ha munka előtt vagy után útba esne, és megengedhetném magamnak, lehet, hogy beruháznék rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .