Kapros-aloés arctisztító tej

Kapros-aloés arctisztító tej

Ezt a kapros-aloés házi arctisztító-receptet a Whole Living májusi számában találtam, és annyira fellelkesedtem rajta, hogy amint lesz friss kapor a zöldségesnél, máris kipróbálom, amúgy is csípek mindent ami kapros. (Aloe vera zselé van itthon, lelkes fogyasztói vagyunk egy ideje.) A kapor egyébként azért kell bele, mert kiválóan véd a szabad gyökök kártételei, és a baktériumok ellen. A tejet már régóta használják házi arctisztítóként: kiválóan eltávolítja a szennyeződéseket, tejsav-tartalmánál fogva pedig enyhén hámlasztó hatású. Az aloé ápolja, és nyugtatja a bőrt. Ráadásul borzasztóan egyszerű elkészíteni a cuccot. Én első látásra nem csinálnék belőle nagy mennyiségeket, mert nem hiszem, hogy egy-két napnál tovább eláll a hűtőben. Frissen viszont szuper lehet, különösen, ha valamilyen rendes tejet sikerül szerezni hozzá, nem csak afféle “Mehemed”-et a hiperből (sajnos egyelőre mi is ez utóbbit isszuk, a házitej-beszerzés logisztikája még nem megoldott, de dolgozom rajta…)

  1. Vágjunk fel egy friss aloe-levelet hosszában, és kapargassunk ki belőle egy teáskanálnyi zselét. Használhatunk készen vett 100 százalékos aloe vera zselét is.
  2. Egy kis edényben keverjük simára az aloét fél csésze tejjel, és egy teáskanál apróra vágott kaporral.
  3. Vigyük fel a nedves arcra, masszírozgassuk egy teljes percig, majd először meleg, végül pedig hideg vízzel öblítsük le. Puha törölközővel itassuk le a nedvességet az arcunkról.
  4. ….és ennyi! 🙂

One comment

  1. Pingback: Aloe vera zselé bevetésen: gyorssegély nyaralóknak - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .