Színharmóniák a Peach Fuzz jegyében

Színharmóniák a Peach Fuzz jegyében

Amióta elkezdtem közelebbről is nézegetni a 2024-es év színének választott Peach Fuzz árnyalatot, azóta nem tudok szabadulni attól a gondolattól, mennyire sokféle más színnel fér össze. „Olyan árnyalatot kerestünk, amely tükrözi az összetartozás iránti veleszületett vágyunkat. Olyan színt választottunk, ami melegséget és modern eleganciát sugároz, ugyanakkor együttérzést áraszt magából. A Peach Fuzz könnyedén ötvözi a fiatalosságot az időtlenséggel”. – mondta róla Leatrice Eiseman – a Pantone Intézet igazgatója . A világot elnézve egyáltalán nem véletlen, hogy egy ilyen kedves, puhaság fémjelzi a Pantone szerint 2024-et – hátha tud valamit enyhíteni azon a feszültségen, ami most körülvesz minket.

Viszont nagyon sokan pontosan csak a lágyságot és az eleganciát látják meg benne, annak ellenére, hogy egyébként kimondottan vagány is tud lenni. Épp ezért körülnéztem a Pinteresten, és még a mesterséges intelligenciát is megkértem, hogy kísérletezzen egy kicsit a színharmóniákkal. Arról, hogy az egyes színtípusok mi mindennel társíthatják, az Élet színesben blogon írtam, itt most jöjjenek inkább a paletták és a lakberendezési jellegű felhasználás.

A Peach Fuzz és a többiek

Akár az öltözékedhez válogatsz, akár lakberendezel, akár bármilyen más téren kísérletezel a színekkel, a Peach Fuzz meglehetősen hálás alapanyag. Kezdjük egy kimondottan harmonikus és meleg összhatással, amelyben a korall és a vörösesbarna adja meg az alaphangot.

Ezután húzzunk be a képletbe még néhány pasztellt, kimondottan a füstösebb színek közül, de már ne ragaszkodjunk a meleg palettához, jöjjenek a kékek, zöldek, lilák.

Peach fuzz színpaletta 01

Most pedig dörrentsük be a Tavasz színtípus legszebb árnyalatait, és társítsuk bátran a Peach Fuzz-hoz.

Tavaszi színpaletta

Hozzuk össze néhány kimondottan télies színnel is, amelyekkel a közhiedelemmel ellentétben nagyonis összefér. Ugye, hogy nem mutatnak rosszul?

Télies paletta

Peach Fuzz a lakásban

Érzésre nekem ez egy kifejezetten mediterrán szín. Napsugaras, jó a közelében lenni. Persze első körben így is a klasszikus, visszafogott elegancia a vezérfonal.

Ám ahogy nem lehet csakis visszafogottba öltözni, úgy a lakóterünkben is szükség van az erőteljesebb színekre.

Amikor a mesterséges intelligenciával kezdtem kísérletezni ez ügyben, ő is kimondottan elegáns, letisztult enteriőrökbe látta bele.

Peach Fuzz 01

Persze azért nem hagytam magam, mégiscsak kértem tőle néhány élénkebb színt is a nappaliba.

Peach Fuzz nappali 02

Ez a zuhanyfülke viszont már kifejezetten egy déli ország napsugaras, bohó lakásába való

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pinterest, Bing

Olvasd el ezt is!

Amikor még a lila volt a menő

Ruhaügyi inspiráció az ősz legszebb színeiben

One comment

  1. Pingback: Tavaszi dekoráció a jókedvünkért - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .