A 2024-es év asztrológiája: a jelszó fejlődés és közösség?

A 2024-es év asztrológiája: a jelszó fejlődés és közösség?

Bármiféle spirituális tartalom akkor tud megérinteni, ha emberközeli. Ha bárki is valamiféle piedesztálról beszél velem, mint egy magasabb rendű tudás birtokosa, az két pillanat alatt elveszti az érdeklődésemet. Aki viszont kellő humorral kezeli a megfoghatón túli dimenziókat, az elkezd érdekelni. Gahl Eden Sasson például kifejezetten ez utóbbi kategóriába tartozik. Amikor nemrég, A 2024-es év asztrológiája című könyvének bemutatójára Budapestre érkezett, mindenki leesett állal hallgatta az előadását. Naná, hogy én is.

Gahl Sasson

A Los Angelesben élő Gahl Sassonról érdemes tudni, hogy egyik könyve a Dalai Láma Őszentsége ajánlását is kiérdemelte. A 2020-as év előrejelzésében kifejtette, hogy az aktuális csillagállások alapján, és a történelmi tapasztalatokra visszanézve esélyt lát egy világjárványra. A többit sajnos tudjuk, ez a mondata alaposan bejött. A csillagok állásának tanulmányozását általában szereti a történelem koordináta-rendszerében elhelyezni, és a Kabbala, valamint a tarot bölcsességével ötvözni. Szóval igazán színes egyéniség, nagy tudással, kellemes humorral és irigylésre méltóan optimista életszemlélettel.

Mit mond a 2024-es év asztrológiája?

A 2024-es év asztrológiája című műve lényegében egy kozmikus navigátor az idei történésekhez. A könyv a bolygóállások általános hatása mellett minden jegy számára kitűzi az idei feladatokat, korlátokat, figyelmeztetéseket, jó és kevésbé előnyös napokat. És persze nem keveset ír az év legjelentősebbnek tartott csillagügyi történéséről, a Plútó jegyváltásáról. Azé a Plútóéról, amit egy időben még bolygóilag is lefokoztak, most meg minden arról szól, hogy mélyre megy, alapvető kereteket változtat meg. Merthogy a szigorú rendszereiről ismert Bakból idén átlép a Vízöntőbe, ami meg ugye a szabadságról, az újraértelmezésről, az innovációról, a közösségekről, a humánumról szól.

A 2024-es év asztrológiája

Mi is történt legutóbb?

Gahl-lal ellentétben én nem vagyok asztrológus, de évek óta mondom, írom, ti is eleget olvashattátok már a blogon, hogy ami eddig „normális” volt, az most már csak megszokott, hamarosan pedig meghaladott is lehet. Gahl szerint épp ezt csinálja a Vízöntőbe lépő Pluto. Nem mozog túl gyakran, legutóbb az 1700-as évek végén járt ebben a jegyben. Mi is volt akkor? Ja, igen, az ipari forradalom, meg a francia forradalom, a meglehetősen Vízöntős szabadság-egyenlőség-testvériség jegyében. Hogy ebből a szabadságból, egyenlőségből és testvériségből mennyi valósult meg, arról azért hosszasan lehetne vitázni, de az az egy tény, hogy a feudalizmus ezzel a lendülettel futott ki végérvényesen. Mi itt keleten a szokásos lemaradásunkban még húztuk egy ideig a jobbágyos-földesuras világot, de azért minket sem hagyott érintetlenül a hanyatló nyugat ópiuma.

Mit mond a 2024-es év asztrológiája?

A 2024-as év asztrológiája, mint navigációs segédlet

Gahl épp arról beszélt az előadásában, és erről ír a könyvében is, hogy a közösség, a szabadság, az új, a fejlődés (jelesül az informatikai fejlődés), és a hasonló Vízöntős minőségek fognak itt hamarosan színpadra lépni – annál is komolyabban, mint ahogyan eddig tették. Lehet kapaszkodni a 19. század eszméibe, csak nem nagyon érdemes. Hogy helyette viszont hogyan lehet kihozni az egészből a lehető legjobbat, azt Gahl A 2024-es év asztrológiája című könyvben meglehetősen részletesen, leírja, méghozzá minden jegy számára . Tudjátok rólam, hogy nem vagyok egy kifejezett EzoGizi, de ezt a könyvet most elég sokat lapozgatom. Próbálok összefüggést találni a leírtak és a mindennapi tapasztalatok között, különösen az egyes kiemelt dátumoknál (időnként visszanézve is). És az van, hogy bizony sok helyütt egybevágnak azzal az ösztönös érzéseim, amit Gahl hozzáértőként leír. Szóval ez az az asztrológiai mű, amit akkor is ajánlok, ha csak egészen minimális affinitással fordulsz a mindenféle ezo-spiri dolgok irányába.

A könyvet és az előadásra szóló meghívást köszönöm Vágási Emőkének, a Cor Leonis Kiadó alapítójának.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotó: Pixabay.com, Corleonis.hu

A 2024-es év asztrológiája mellett olvasd el ezt is!

Segítenek-e az önsegítő könyvek?

Így lehetsz egyszerre Buddha és a fenegyerek

A rendíthetetlen önbizalom nyomában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .