Melyik a neked való dermokozmetikum?

Melyik a neked való dermokozmetikum?

(Szponzorált tartalom) Se szeri, se száma a Facebookon a „kinek milyen tapasztalata van ezzel a krémmel?” típusú kérdéseknek. Mivel a Zöldsalin is rendszeresen jelennek meg kozmetikum-tesztek, tőlem is sokszor kérdezitek, melyik arckrém a legjobb. Bár remélem, hogy a „kipróbáltam” rovat minél több embernek hasznos lehet, azt mindenképp érdemes tudni, hogy ami az egyik embernek beválik, az a másiknak nem biztos. Annyiféle bőrállapot létezik, és bőrprobléma is többféle adódhat az ember életében, hogy nincs mindenkinek egyformán jó recept. Vagyis ahhoz, hogy eldönthesd, melyik neked a legjobb kozmetikum vagy dermokozmetikum, nem árt a szakember tanácsa.

Dermokozmetikum 01

Ezt olvastad már? Őszi self-care tippek

Dermokozmetikum: csakis a patikából!

Nem véletlen, hogy azok a márkák, amelyek kifejezetten a tudatos bőrápolókat, illetve az egyes bőrproblémákkal élőket célozták meg, a patikákban árusítják a készítményeiket. Itt ugyanis kéznél van a szakember és a hasznos tanács – tudod, a klasszikus „kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét” szlogen! Ahhoz, hogy tudd, neked melyik a legjobb dermokozmetikum, hozzáértőnek kell megnéznie a bőrödet, és esetleg olyan összefüggésekre is felhívnia a figyelmedet, amelyekre magadtól talán nem gondolnál.

November 2. és 30 között a szokásosnál is érdemesebb betérni a Kulcs Quality Patikák valamelyikébe. Az ország 36 Kulcs Quality Patikájában ugyanis novemberben a Nagy Dermo Roadshow keretében a dermokozmetikum kategóriájú szépítőszereké a főszerep. Bőrápolási kérdésekben szakértő válaszokkal, ingyenes bőrápolási tanácsadással, a Vichy, a La Roche-Posay, az Uriage, az Apivita, a Cerave és a Planthé dermokozmetikum termékcsaládok legjobbjaival várják a bőrproblémával élőket és a tudatos bőrápolókat. Ráadásul nyerhettek is, ha a Kulcs Quality Patikák valamelyikében kitöltitek és bedobjátok a nyereményszelvényt.

Nagy Dermo Roadshow 01

Főszerepben a tested: ez a fizikai self-care

A Kulcs Quality Patikák

Két éve indult útjára a 210 családi patikát tömörítő Kulcs Patikák ún. Kulcs Quality Programja, amelybe a leginnovatívabb patikatulajdonosok jelentkeztek először. Quality Patikává válni ugyanis nem csak komoly döntés és munka eredménye, hanem egy új látásmód, gondolkodás elsajátítását is jelenti.

A komplett belsőépítészeti átalakítás mellett új kereskedelmi és marketing gyakorlatokat kell alkalmazni, a termékkínálat átalakításával, a dolgozók motivációs és tréning rendszerének átalakításával is együtt jár. A program sikerét mutatja, hogy ma már 37 átalakított, magas minőségű szolgáltatásokat nyújtó Kulcs Quality Patika működik az országban és még idei átadással további négy nyitása várható.

Dr. Bárd Réka

A bőrápolás szakértő patikái

Egy patikában csakis megfelelő szakképzettséggel, komoly hatóanyagismeretekkel rendelkező személyek dolgozhatnak. A bőrápolás pedig egy olyan terület, ahol behatóbb kémiai ismeretek nélkül nem lehetne valóban hasznos tanácsokat adni a patikába betérőknek. A Bőrápolás Szakértő Patikái koncepciót így a sokoldalúan képzett szakemberekkel közösen építik a Kulcs Quality Patikák. Olyan belső, bőrápolási szakmai program vette kezdetét náluk, amelyben gyógyszerészek, kozmetikus, bőrgyógyász és a legfrissebb innovációk őrei, a legjobb dermokozmetikum márkák fogtak össze.

„Dolgozóink ezentúl rendszeresen modern, egyedi bőrápolási szakmai tudással bővítik ismereteiket. Ezt a Quality Patikákban található kiemelten széles dermokozmetikum- és egyéb bőrápolási termékválaszték egészíti ki. Megnyugtató helyet, és akár azonnali segítséget kínálunk a bőrproblémákkal élőknek és minden tudatos bőrápolónak.” – mondta dr. Bárd Réka gyógyszerész, a Dermo Roadshow nagykövete az eseménysorozat megnyitóján.

Dermokozmetikum

A dermokozmetikum hasznos, de az orvost nem pótolja!

A koncepció természetesen nem jelenti azt, hogy a szakemberek a bőrgyógyász szakterületének határait érintik. Az általuk felállított diagnózist és javasolt termékeket nyilvánvalóan tiszteletben tartják a patikák dolgozói. Ugyanakkor viszont sokat tudnak segíteni az orvos által felírt szerek használatában vagy a kiegészítő terápiák választásában. Ezenkívül ne felejtsük el, hogy a patika sok esetben a vásárló első olyan pontja, ahol kapcsolatba lép az egészségüggyel. A patikai szakdolgozó ilyenkor nem csak azonnali segítséget kínál, hanem azt is jelzi, ha az adott problémával orvoshoz kell fordulni.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere inkább beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára! Az Instagram-oldalamat pedig a rendszeres self-care tippekért érdemes követned.

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .