Inspiráló nyári illatok: merülj el a napsütésben!

Inspiráló nyári illatok: merülj el a napsütésben!

Az van, hogy így a nyár elejére kicsit elfáradtam. Na jó, nem kicsit. Sok volt az egyszerre eseménytelen és sok tekintetben pillanatonként változó helyzet, a feladat, a munka, a tanulás. A self-care jegyében most egy kicsit muszáj leereszteni, hamarabb befejezni a napi munkát, és egyszerűen csak elmerülni a nyárban, a nyári illatok, a napsütés hangulatában. “Beleöltözni” a nyárba, felvenni a virág- vagy gyümölcsmintás ruhát, őszibarackot, dinnyét lecsorgatni az államon, megadni a testemnek-lelkemnek, ami neki jár. Úgyhogy itt is egy nagyobb adag inspirációt hoztam. Az Élet színesben blogon már mutattam pár remek nyári ruhás összeállítást a különböző színtípusoknak, most pedig társítok hozzájuk néhány ékszert, és pár igazán nyári illatú kozmetikumot is, hogy teljes legyen a virág- és gyümölcsillatú, napsütéses hangulat.

Nyári illatok 01

Nyári illatok és hangulatok: virágba borulva

Nyári illatok - virág

Ha nyár, akkor virágok, és változatos színek. A virágos ruha, különösen a halványkék táskával, cipővel és a szikrázó százszorszépeket formázó Pandora ezüstfülbevalóval elsősorban a nyár típusok színeihez áll harmonikusan. Ez persze nem kell hogy visszatartson, ha ismered a színtípusodat, bármelyikhez találhatsz megfelelő színű nyári, virágos összeállítást.

A LUSH Floating Fower fürdőbombája már fürdés közben virágillatba burkol, miközben lágyítja és krémesíti a vizet. Ha csak egy zuhanyra jut időd, a nyári illatok jegyében kapd elő a szintén a százszorszépekkel teli mezőt idéző, limitált kiadású The Body Shop Cool Daisy tusfürdő (vagy a kollekció más tagjait, például a testjoghurtot vagy a testpermetet), hogy már reggel a virágos réten érezhesd magad. A NIVEA Floral Paradise tusfürdője a vanília és a bazsarózsa illatkomozíciójával kényeztet. Izzadásgátlót is választhatsz ezzel az illattal – de az édes-virágos, természetes összetevőkből álló Pur Eden dezodort is nagyon tudom ajánlani ebben a műfajban.

Gyümölcsöskert a fürdőszobában

Gyümölcsös nyári hangulatok

Ha elég volt a virágos rétből, irány a gyümölcsöskert. A citromos minták pár éve kerültek be (újra) a köztudatba, azóta töretlen a népszerűségük. Ha rusztikus szalmatáskával, szalmakalappal, fonott talpú cipővel és a zöld-sárga színvilágú fülbevalóval egészíted ki őket, máris egy mediterrán gyümölcsöskertben érezheted magad. De a Thomas Sabo gyümölcsöskertet idéző nyakékével és charmjaival is felidézheted a nyári illatok és zamatos gyümölcsök világát.

Ha a fürdőszobádban szeretnéd viszontlátni a gyümölcsös nyári illatok arzenálját, próbáld ki a NIVEA Exotic Dream tusfürdőjét és izzadásgátlóját, amely a papaja és a mangó illatkompozíciójával repít el egzotikus vidékekre. A The Body Shop Fresh Raspberry kollekciója, amelyben tusfürdőt, testvajat, testradyrt és testpermetet találsz) a nyár ikonikus bogyós gyümölcsét idézi fel. A LUSH The Comforter fürdőbombája hangulatjavító feketeribizlis és bergamottos habokkal kényeztet fürdés közben.

A lényeg? Most pihenj, relaxálj, egyél finom és egészséges ételeket, igyál sok vizet, heverd ki az elmúlt (fél) évet töltődj fel. Néha újra kell termelni a munka- és a lelkierődet. A jó érzésekkel teli semmittevés nem lustaság, hanem létszükséglet!

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotó. Pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .