A faliképek titka: harmónia a falon, harmónia a lelkedben

A faliképek titka: harmónia a falon, harmónia a lelkedben

(Szponzorált tartalom) Az elmúlt egy év egyik komoly tanulsága, hogy hiába szép és rendezett az otthonunk, valami plusz is kell ahhoz, hogy képesek legyünk hosszabb időt is eltölteni benne. De mit tudnak tenni ezért poszterek és a képek a falon? Elmesélem, és meg is mutatom, milyen képekkel dobtuk fel a falakat a PosterStore kínálatából. Spoilerként csak annyit, hogy most gondolatban utazunk, és állataink is lettek, igaz, csak faliképek formájában.

Faliképek - így utazunk gondolatban
Egyelőre így utazunk (Fotó: Judit)

Az, hogy a külső és belső világunk harmóniája között szoros összefüggés van, elég közismert dolog. A rendetlenség fáraszt, a takarítás pedig időnként terápiás tevékenység is lehet. De az sem feltétlenül erény, ha valaki görcsösen ragaszkodik a szőnyegrojtok párhuzamosságához. Az otthonunk az a hely, amelynek nem újabb kényszereket kellene jelentenie, hanem egy olyan helyet, amelyben feltöltődhetünk, és jól érezzük magunkat. Még akkor is, ha nem csak munkaidő előtt és túlóra után kell ott tartózkodnunk, hanem mondjuk akár két hétig egyfolytában.

Faliképek =vizuális terápia

Ehhez pedig nem csak az kell, hogy szép bútoraink legyenek és rend legyen körülöttünk. Hanem az is, hogy a tér személyessé váljon, a „miénk” legyen, a saját stílusunkat tükrözze. A festmények, poszterek, képek a falon – kinek melyik illik a legjobban az ízléséhez – épp ezt a hatást képesek elérni.

Faliképek - állatok
Nálunk tényleg csak a falra rajzolva fér el egy állat. Így viszont nem kell visszafogni magunkat (Fotó: Csiki Judit)

A kép, a vizuális élmény voltaképpen terápia. Ezerféle energiát képvisel: felvidít, motivál, de egy rosszul megválasztott fali dekoráció akár lehangoló is lehet. Nem véletlenül „kelendőek” a Facebookon az idézettel, szép tájakkal díszített képes bejegyzések, és nem véletlenül jobb egy olyan lakásban felébredni, ahol a fali dekorációk is a saját belső világunkat tükrözik.

A poszterek és más fali dekorációk hatásához sokat tesznek hozzá a képkeretek is: míg egy könnyű, világos fakeret skandináv hangulatot kölcsönöz az enteriőrnek, addig egy fémes szín franciás eleganciát sugall, egy sötétebb fakeret pedig egy bohém poszternek is képes komolyságot adni. Vagyis a kreatív ötletek sorának semmi sem szabhat határt.

Látványos eredmény

Be kell vallanom, hogy ezzel az otthon-dologgal kapcsolatban vannak bennem ambivalens érzések. Egyfelől nem vitás, hogy ideje lenne már nagyobb terekbe költöznünk, vagyis ebből a szempontból nem vagyok elégedett. A lezárások idején viszont meglepve tapasztaltam, hogy nem volt késztetésem mindenáron menni valahová, simán elvolt az egész család ebben az egyébként kinőtt térben.

Azért persze eljött az a pillanat, amikor mindannyian elkezdtünk valami újra vágyni. Ehhez pedig kézenfekvő volt a faliképek lecserélése, hiszen egy egyedi képfal megalkotásával gyorsan lehet látványos eredményeket elérni. Ma már messze nem az egy fal – egy nagy kép megoldás a menő, a különböző méretű és színvilágú képekkel játszva kialakított képfal lehetővé teszi a teljesen egyedi enteriőr design létrehozását.

Poster Store poszterek
Fotó: Judit

Skandináv design – Poster Store faliképek

Az új poszter-kollekciónkat a svédországi székhelyű Poster Store széles tematikájából választottam. Megmondom őszintén, nem volt könnyű dolgom, hiszen annyi szép és elérhető árú poszterük van – ráadásul különböző méretekben, hogy mindenféle enteriőr design lehetőséget kapjon -, hogy ha hetente cserélném a képeket a falakon, akkor sem tudnám mindegyiket végig próbálni. A hatalmas, minden ízlést kielégítő, nagyrészt a skandináv ízlésvilágot tükröző választékot kategóriánként is fel lehet térképezni, ráadásul minden kedden új, heti kollekcióval rukkolnak elő. A poszterek mellé pedig megrendelheted a számodra legmegfelelőbb stílusú képkeretet is – mindezt online, kényelmesen, boltba járás nélkül. A faliképek és a képkeretek postán, házhoz érkeznek.

Állatos faliképek
Cica és nyuszi – ránk jellemző összeállítás (Fotó: Csiki Judit)

A környezettel is törődnek

A Poster Store számára az sem közömbös, hogy a tevékenysége milyen környezeti hatással jár. Céljuk, hogy minimalizálják a termelés környezetre gyakorolt hatását, és megfeleljen a legmagasabb szintű fenntarthatósági előírásoknak. A poszterek és faliképek előállításához használt papír, és a Poster Store nyomdai partnere, az Exakta Stockholm többféle öko-tanúsítvánnyal rendelkezik, például az FSC – Forst Stewardship Council (Erdőgondnoksági Tanács) és a Nordic Swan Ecolaben (Északi Hattyú Ökocímke), illetve az ISO 14001 Környezetközpontú Irányítási rendszer Tanúsítvány birtokosai. Papírgyártó partnerük, a svéd Lessebo Paper papírtermékei olyan erdők fájából készülnek, ahol minden kivágott fa helyett legalább két újat ültetnek. Más téren, például a szelektív szemétgyűjtésben, és a logisztikai útvonalak kiválasztásában is szem előtt tartják a fenntarthatóság, a szén-dioxid kibocsátás minimalizálásának és az ökológiai lábnyom csökkentésének szempontjait.

Ezeket választottuk a Poster Store faliképek közül

Bár a gyerekekkel együtt teljesen szabadon, előzetes koncepciók nélkül láttunk neki a fali dekorációk kiválasztásának, végül ösztönösen két tematika köré csoportosultak a választásaink. Az utazást sajnos a vírushelyzet még mindig erősen korlátok közé szorítja, nem véletlen hát, hogy a faliképek kiválasztásában is ez a vágyunk dominált. Mivel az olaszmániámat erősen ráragasztottam a családra, így a velencei hidat ábrázoló kép nem volt kérdéses, hogy a kosárba kerül. Szantorini az én egyik kedvenc helyem, és nagyon illik a velencei kép mellé. A 13 éves nagyfiú pedig egy laza, amerikai pálmafás-hippibuszos képet választott az ágya fölé.

Kép fal
Kicsit még ferde, de már igazítjuk! (Fotó: Csiki Judit)

A másik tematika, amelyben az egész család egyetért, az állatok szeretete. Sajnos, ahogy gyakran mondom, ebben a lakásban állat legfeljebb a falra rajzolva fér el – nos, a Poster Store posztereinek segítségével most benépesült az itthoni állatkert. A kisebbik fiammal osztozunk a cicák szeretetében, legyenek azok akár szelíd házi cicák, akár a vadabb változatok. Az én személyes kedvencem pedig a nyuszi, így egy nyúl sem maradhatott ki a faliképek közül. Ezúttal sötét diószínűre pácolt kereteket rendeltünk a képek mellé, hogy a képfal egységes képet mutasson.

Kedvet kaptál? Szeretnél egy hangulatjavító képfalat az otthonodba? Most a ZOLDSALATA35 kóddal 35% kedvezménnyel vásárolhatsz posztereket a Poster Store oldalán. A kedvezmény nem vonatkozik a Selection kategória posztereire és a képkeretekre és nem kombinálható más kedvezményekkel vagy akciókkal. Érvényes 2021. július 25 éjfélig. Dobd fel egy új képfallal a lakásodat! Máris mutatok hozzá inspirációt a Poster Store fotói közül!

Faliképek a Poster Store-tól
Hűvös kék Fotó © Poster Store
Faliképek - enetiőr design
Finom, pasztelles, skandináv színvilág Fotó © Poster Store
Faliképek - kép fal
Nőies rózsaszín Fotó © Poster Store

A cikket a Poster Store támogatta.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: Tavaszi felfrissülés, avagy megújul a fali dekoráció - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .