A legjobb gyermeknapi ajándékok a szokásos tömegrendezvények helyett

A legjobb gyermeknapi ajándékok a szokásos tömegrendezvények helyett

Aligha mondok vele újat, hogy ez a gyereknap is kicsit más lesz, mint amit megszoktunk. A gyerekkoncertek, szabadtéri rendezvények, mozi, bábszínház, beülős cukrászdázás idén nem játszanak (na jó, a teraszokon már meg lehet enni egy sütit). Így maradnak gyermeknapi ajándékok címén a tárgyi ajándékok, az otthoni közös program, és a biztonságosan megvalósítható élményprogramok.

Amellett pedig, hogy szép, aranyos és minőségi termékeket választunk, az sem mellékes, hogy olyan cégeket támogassunk a vásárlással, amelyiknek az üzenetével azonosulni tudunk. Az idei gyereknapra összegyűjtöttem a kedvenceimet, minden korosztálynak. És persze megy egy apró kikacsintás kicsit az anyukáknak is, akiknek gyereknap ide vagy oda, könnyen lehet, hogy elkél egy kis szabadidő, amíg a gyerek eljátszik egy kicsit…

Gyermeknapi ajándékok piciknek: a matatófaltól a csendeskönyvig

A matatófal nagy kedvencem. Kicsit sajnálom, hogy akkoriban kezdtek bekúszni a köztudatba, amikor az én gyerekeim már kinövőben voltak ebből a korosztályból. Ez a szerkezet nem más, mint egy fa váz, amin minden olyan szerkentyű rajta van, ami nagyon érdekli a babákat és a totyogókat, de általában nem szabad hozzányúlniuk. Villanykapcsoló, biztonsági retesz, nyitható-zárható ajtócskák, és hasonlók vannak rajta, természetesen áram és egyéb veszélyes részek nélkül.

Gyermeknapi ajándékok - matatófal

Egy minden iránt érdeklődő totyogó esetében legalább 10-15 perc garantált csendet jelent, az pedig egy nyugodtan megivott kávé. Persze kávéidőn kívül nem tilos anyával együtt játszani vele… Matatófalat lehet otthon is készíteni, de egyrészt nem mindenhol van kéznél egy barkácsolós hajlamú családtag, másrészt pedig nem minden kamrában rejtőznek ott a matatnivaló kapcsolók, reteszek, nyitható-csukható szerkezetek. Az Ihar matatófalai viszont egyrészt profik, másrészt nagyon aranyosak.

TinAtti játékok

A TinAtti készségfejlesztő fajátékai számomra végtelenül bájosak. Egy kis családi vállalkozás (Tina és Attila, innen a TinAtti név) készíti őket. Akár a színpompás szivárványokat, akár a natúr verziót választod, mindenképp letisztultak, ízésesek, ráadásul a picik és a már nem olyan picik kézügyességét, egyensúlyérzékét és fantáziáját is fejlesztik.

Gyermeknapi ajándékok: Ananas csendeskönyv

A csendeskönyv megint csak olyasvalami, amivel a baba elmolyol úgy 10-15 percet, miközben ismerkedik a színekkel, anyagokkal, tépőzáras képet ragaszt a helyére, szóval minden érzékszerve fejlődik. A különböző korosztályoknak szánt Ananas csendeskönyvek a kisbaba kortól akár 7 éves korig fejleszthetik a gyerekek ízlését, ügyességét.

Kilincscica mesekönyv

Kilincscica kalandjai már nem a babáknak, inkább az ovisoknak lesznek szórakoztatóak. A korábban a Dörmögő Dömötör gyerekmagazinban megjelent mesék olvasói tudják, hogy a gyerekszoba kilincsén lakó Kilincscicával mindig történik valami. Minden éjszaka különleges kalandokba keveredik a környék állataival. Most, hogy az ovi jó ideje szünetel, a gyerekeknek még inkább szükségük van a közösen olvasott mesékre…

Gyermeknapi ajándékok nem annyira piciknek

Gyermeknapi ajándékok nagyobbaknak - Fodorinda színező

Minden gyereknek vannak apró kedvencei, amelyeknek kell egy nagy becsben tartott láda. A Fodorinda színezhető fadobozai ezeknek a kis személyes apróságoknak adnak otthont, méghozzá úgy, hogy a láda fedelének kiszínezése is a gyerekre vár. Amióta divatba jöttek a felnőtt színezők, pontosan tudjuk, milyen relaxáló elfoglaltság a színezés. No, a gyerekek sem véletlenül szeretik.

Salátázó mikrozöld ültetőkészlet

Amióta az időnk nagy részét otthon töltjük, alaposan felértékelődött a kert, de még a balkonkert is. A növénygondozásba pedig a gyerekeket is be lehet vonni, mégpedig úgy, hogy a “terményt” később akár el is fogyaszthatjuk. A Salátázó mikrozöld ültetőcsomagja segítségével 12-14 nap múlva már a salátában landolhatnak a zöldfélék. Közben pedig a gyerek tanul egy kis biológiát, egészséges táplálkozást, meg egy csomó mindent.

Amikor az élmény az ajándék

Gyermeknapi ajándékok a RoBirtoktól
Séró, az alpaka a RoBirtok egyik kedvence

A kosdi RoBirtokon harapni lehet a friss levegőt, ráadásul a viszonylag nagy területen még a távolságtartás is simán megoldható. Már csak azért is, mert a RoBirtok látogatásához be kell jelentkezni, tehát egyszerre mindig csak annyian vannak, amennyien kényelmesen, szellősen elférnek a területen. A gyerekeknél, különösen, ha nagyon régen látták már a vidéki nagyit, vagy esetleg a nagyszülők is városban laknak, az állatos program mindig nyerő- A RoBirtokon pedig mindenféle jószággal találkozhatnak a kicsik a Séró nevű jó fej alpakától a jávorszarvasig, a nyuszitól a malacokon keresztül az ormányos medvéig. Tavaly mi is meglátogattuk: itt írtam róla bővebben.

Most pedig az Instagram-oldalamon egy beváltható családi belépőt is nyerhetsz a RoBirtokra. Kattints, játssz, és vidd el a családot – akár most, akár egy szabadon választott nyári hétvégén, egészen október közepéig!

És ha még mindig nem fáradtak el…

A játékkal teli napot pedig a fürdőszobában érdemes levezetni valami vizes játékkal. A szülőknek valószínűleg az sem mellékes, hogy a gyereknapi ajándékok “vizes” változata segít lelazulni, és jól aludni az egész napi pörgés után.

Gyermeknapi ajándékok a LUSH-tól

A LUSH gyurmaszappanjai, tusfürdőzseléi és fürdőbombái bulivá változtatják a fürdőzést. Lehet belőlük gyurmalényt készíteni, majd megmosakodni vele. Buborékot fújni, zselét rezegtetni, teknőcöt fürdetni, és persze méteres habot készíteni a fürdővízre.

Yamuna fürdőbomba

A Yamuna fürdőbombái finoman pezsegnek, csodás illatot árasztanak. A finom, virágillatú, szívecskés fürdőbomba sem csak a lányoknak lehet a kedvence, a kamillás és a levendulás változatot lazító, nyugtató hatásáért pedig a szülők is szeretni fogják.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: (Hogyan) legyen divatos a gyerek? • GLAMROSE fashion - Női ruha webáruház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .