Inspiráció: ilyen a menő otthoni munkahely

Inspiráció: ilyen a menő otthoni munkahely

Nemrég írtam arról, hogyan is érdemes nekifogni az otthoni munkának. Miben, hol a legjobb dolgozni, és egyáltalán, hogyan lehetsz hatékony. Azóta már eltelt egy kis idő, és a legtöbbünknél beállt a rendszer. Sokan vannak, akik már most megfogadták, hogy ha egyszer majd lehet végre, rohanni fognak vissza az irodába. Soha többet nem morognak a hétfő miatt, mert egyszerűen kell nekik, hogy emberek között legyenek. De nagyon valószínűnek tartom azt is, hogy olyanok is sokan vannak, akik kezdenek rájönni, hogy nem is olyan rossz dolog ez az otthoni munkahely.

Otthoni munkahely

Két hét alatt kiderült, milyen érzés, hogy nem kell reggel tülekedni a buszon vagy a dugóban az autóval. Nem kell időre blokkolni, helyette viszont van hosszú reggeli, meg forró kávé. Nem kell zajban, telefoncsörgésben, halk pletykamorajban ülni egész nap. Nem kell felölteni a corporate mosolyt, mítingeken fontoskodni, és figyelni, ki kivel ebédel, vagyis hogyan alakulnak a klikkek és az erőviszonyok… (Na jó, már megint sarkítok, de szerintem tudjátok, miről beszélek.)

Otthoni munkahely – de hol?

Ha te is azok közé tartozol, akik most elgondolkodnak rajta, hogyan lehetne ezt hosszú távon is így csinálni, akkor az első dolog, amire szükséged lesz, az egy otthoni munkahely. Persze a legtöbb lakás nem olyan, mint amit most vágtak ki egy menő lakberendezési magazinból, és nincs minden asztalon élére állított rend (látnád az enyémet…), de azért mégis csak szükséged lesz egy nagyjából elkülönülő helyre, ahová rendszeresen leülhetsz dolgozni. Elsősorban ne a dizájnban, hanem az ergonómiában gondolkodj. Nagyon menő a csilliókba kerülő plexifotel, de ha már a második nap fáj tőle a gerinced, akkor nem nyertél vele. Szóval a minimum egy rendes íróasztal, egy kényelmes, hátat támasztó irodaszék, és egy megfelelő magasságban levő monitor. A többit viszont nyugodtan alakíthatod a saját ízlésedre. Én most az Instagramról hozok néhány inspirációt.

A legjobb a külön dolgozószoba

Egyelőre nekem sincs ilyenem, de ez a nagy álmom. Itt ugyanis magadra húzhatod az ajtót, nem zúg bele a munkádba a telefon 8legfeljebb csak a sajátod), a jövés-menés, a tévé, és még sorolhatnám. Szóval a legjobb otthoni munkahely az akármilyen kicsi, de külön szoba, ahol tényleg el lehet mélyülni abban, amit csinálsz. (És természetesen érdemes megkeresni azt a munkát, amiben valóban el tudsz mélyülni, de ez már más kérdés). Ha pedig még a személyiségedet is tükrözi ez az egész, akkor az már tényleg hab a tortán. Mutatok pár jó példát.

Akár egy beüvegezett panelerkélyből is lehet jó kis otthoni munkahely

Egy számítógépnek meg egy irodaszéknek nem kell nagy hely. Vagyis ha nincs más megoldás, egy beépített erkély, vagy egy mini télikert is otthont adhat a munkahelyednek. A nagy ablakok, üvegfelületek adta világosság kifejezetten jól jön.

Iroda a nappaliban

Ez már kevésbé jó megoldás, de a legtöbbünk mégis nagy valószínűséggel a nappaliban fog dolgozni, egyszerűen azért, mert ennyi hely van a lakásban. Ilyenkor jön jól, ha van egy kis beugró, vagy legalább egy térelválasztó paraván, amivel az otthoni munkahely leválasztható az egész család nyüzsgő közösségi teréből.

View this post on Instagram

ADJUSTMENT: so it’s week two of the new working from home regime and so far so good. My latest interior project in creating a home office area couldn’t have been completed at a more fitting time – I feel so blessed to have such a beautiful, calming space to work in right now 🙌 • • • However you’re are having to manage with WFH it really does help to have some greenery and positive affirmations in your work area. Green is the most relaxing colour to the eyes and creates a soothing atmosphere that will help with concentration and plants promote feelings of happiness 🌿. Also, surrounding yourself with little motivational quotes is such a great way to subconsciously send positivity messages to your brain. If you are interested to know more about how I went about creating my home office, then head over and have a read of my blog (link in bio) 😊 • • • Post contains previously #gifted items from @furniturechoice @villageathome and @ao • • • #glaminteriors #furniturechoice #interiordecor #homedecor #deskstyling #currentdesignsituation #homeofficedecor #desksetup #interiorstyling #howihome #stellarspaces #sorealhomes #luxeinteriors #homeoffice #myspaceanddecor #myhousebeautiful #homeofficedesign #interiorstylist #mycreativeinterior #periodhomesofinsta #interior123 #tablelamp #scrollstoppinghome #mywestelm #mystylishspace #myinteriorvibe #myhouseandhome #nestandthrive

A post shared by Jo at Cloud Nine Interiors (@cloud_nine_interiors) on

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

3 Comments

  1. Pingback: Terasz ötletek, avagy a helyiség, ami most lett igazán fontos - Zöldsaláta

    1. Csiki Judit

      Köszönöm! És igen, az a munkáltató, amelyik nem engedi a home office-t nem mindig gondol bele, hogy ezzel növeli a tömegközlekedés zsúfoltságát, végső soron pedig akár a járványveszélyt is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .