A legjobb háziszerek a kiszáradt kéz ápolására

A legjobb háziszerek a kiszáradt kéz ápolására

Valószínűleg nem túlzok, ha azt mondom, hogy mostanában a kezünk van a legjobban igénybe véve. A gyakoribb kézmosás, a háztartási fertőtlenítő szerek és az alkoholos kézfertőtlenítő mind igénybe veszi a bőrt. Így az is megtapasztalja a kiszáradt kéz összes tünetét, aki eddig extra gondossággal ápolta a kezét.

Rendszeres kézmosás = kiszáradt kéz
Kezet mosni fontos, de a kezet ápolni kell utána!

Ráadásul most az sem opció, hogy kiszaladjunk a boltba egy új, hiperszuper kézápoló krémért. Vagyis be kell érni azzal, ami abban a boltban van, ahol egyébként is vásárolsz, online rendelni, vagy feltúrni az otthoni készleteket mindenért, amit kézre lehet kenni: kézkrémekért, zsíros testvajakért, növényi olajokért és zsírokért, sűrűbb testápolókért. És persze a kamrában sem árt egy kicsit kutakodni, mert háziszerek is szép számmal akadnak anélkül, hogy ki kellene menned a lakásból.

Ezt olvastad már? Szépségtippek karantén idejére

A kiszáradt kéz legjobb otthoni ellenszerei

Klasszikus NIVEA krém

Tudod, az a kék fémdobozos, amit már 20-30 éve is mindenre kentünk. Bár nem szívódik fel olyan hamar, mint egy finom kézkrém, éjszaka szépen rendbe rakja a bőrt. Épp ezért este vigyél fel belőle egy vastagabb réteget a kiszáradt kéz bőrére, ha pedig nagyon elszánt vagy, akár kesztyűt is húzhatsz rá. Ha nincs otthon NIVEA krémed, a zsíros babakrémeket is használhatod erre a célra – persze csak akkor, ha nem fenyeget az a veszély, hogy záros határidőn belül kifogytok belőle, és nem marad a babának..

Kiszáradt kéz ellen az egyik legjobb szer a kókuszolaj

Növényi olajok és vajak: a kiszáradt kéz gyógyítására is bevetheted őket

A kókuszolaj vagy kókuszzsír, a sheavaj, a kakaóvaj, az olívaolaj, a repceolaj, sőt, akár a sima napraforgóolaj is jó, ha valamivel át kell masszírozni a kezedet. Kissé nedves kézre kend fel, lehetőleg este, hogy legyen ideje felszívódni, és húzz rá kesztyűt, vagy pihentesd az öledben egy törölközőn legalább 15-20 percig. A körömágyadnak is adj a jóból!

Ezt olvastad már? A kézápolás hatékony rutinja hóban-fagyban

Banán és tejföl: ütős páros

A túlérett banánt is felhasználhatod hidratáló pakolásnak. Törd össze villával, és keverd össze egy kanál tejföllel vagy joghurttal. Ha extra zsírozásra vágysz, pár csepp extra szűz olívaolajat is adhatsz hozzá, sőt, egy kiskanál méz is mehet a keverékbe. Az arcodra és a kezedre is felteheted pakolásként, 15-20 percig pihenj vele.

Ezt olvastad már? Kipróbáltam a legjobb kézkrémeket

Kiszáradt kéz ellen a banán és a zabpehely is jó
A maradék reggeli banános zabpehelynek is megvan a helye – a kezeden

Zabpehely: a legjobb szer a kiszáradt kéz rendbe tételére

A zabpehely az érzékeny, kivörösödő, száraz bőr egyik legjobb ápolószere. Főzd össze egy bögre tejjel, majd tedd a keveréket egy tálba, és amikor elviselhetőre hűlt, áztasd bele a kezed egy negyedórára. Ha extra ápolást szeretnél a kiszáradt kéz bőrének, egy pici mézet is tehetsz bele.

Ezt olvastad már? Mi mindenre jó az aloe vera zselé?

Aloe vera

Aloe vera zselé: nem csak égésre jó!

Az aloe vera zselé mélyen hidratál, és az irritált bőrön is segít. Amikor gyors felszívódású krémre van szükséged, akkor tisztán alkalmazd, amikor viszont nem kell villámgyorsan felszívódnia, például este, akkor keverd össze egy kis növényi olajjal. Így a kiszáradt kéz bőrének víz- és zsírpótlását is megoldod.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .