Itt a Húsvét, itt a nyúl…

Itt a Húsvét, itt a nyúl…

…meg a sonka, meg a tojás, meg a pluszkilók, ha nem figyelsz – ha igen, akkor viszont nyugodtan kiveheted a részed az ünneplésből, mégis csinos maradsz. És itt a jó idő (végre!), a szabadtéri időtöltések szezonja, no meg a virágoké, élvezzük ki!

Itt a Húsvét, vagyis a Feltámadás, az újjászületés ünnepe. Akármilyen felemás is volt a márciusi idő, erre az időszakra általában már beköszönt a napsütés, vagyis akár hívő vagy, akár nem, akár szereted a locsolkodást, akár menekülsz előle, mindenképpen van mit ünnepelni!

Csak nyulat ne, ha lehet! A nyulak nevében nagyon kérlek, ne vegyél a gyereknek aranyos, puha nyuszit Húsvétra! Illetve csak akkor vegyél, ha fel vagy rá készülve, hogy jó esetben 10 évig megoszd az otthonodat egy új családtaggal, akinek igényei vannak. A nyúltartás jó dolog, de csak akkor, ha nem hirtelen felindulásból vágsz bele, mert érzékeny szerkezetek ám ezek a puha szőrgombócok! Ha felkészültél a megrágott tapétára, és az öledben elfészkelődő, orral bokát bökdöső nyuszmuszra, akkor itt szerezhetsz további információt a tartásához: www.torpenyul.hu. Ha viszont csak az ünnepekre szeretnél nyuszit, akkor kérlek, elégedj meg a plüss vagy a csoki változattal, mert így is túl sok nyúl végzi szomorúan az ünnepnapok elmúltával. Arról nem is beszélve, hogy ha nem lenne kereslet a húsvéti nyúlra, akkor méltatlan körülmények között szaporított, vagy épp Húsvét előtt túl korán elválasztott nyusziból is jóval kevesebb lenne… (A nyúl-témára különösen érzékeny vagyok, 8 évig éltem együtt egy törpenyuszival…)

Az sem szükségszerű, hogy a Húsvét egyenlő legyen egy laza kis hízókúrával. Oké, a sonka és a kalács kihagyhatatlan, meg némi süti is lecsúszik, de nem feltétlenül kell mindezekkel degeszre enned magad. Elvégre itt van a jó kis hónapos retek, újhagyma, paradicsom, paprika, saláta – szóval eljött végre a vitamindús, viszont kalóriaszegény saláták szezonja. Ha ez a főfogás, és a hizlaló kaja a „kíséret”, nagyot nem hibázhatsz, már csak az alkoholt kell jó messzire elkerülni. Ha pedig elmenekülsz a locsolók elől, mondjuk a hegyekbe egy kellemes kirándulásra, a mozgás is megvan.

Ha van egy kis időd, nyugodtan feltúrhatod a netet további sonkás, tojásos, zöldséges receptekért. Hacsak nem vagy nagyon tudatos vásárló (oké, reméljük, hogy az vagy, és akkor ezt a bekezdést nyugodtan átugorhatod), jó esélyed van rá, hogy túlvásárlod magad a húsvéti kajából – kell a kreativitás, hogy ne váljon unalmassá a hagyományos húsvéti menü maradéka.

És igen, végre itt a szabadtéri sportok szezonja. Ha eddig csak tervezgetted, most végre kipróbálhatod a kerékpározást, a görkorcsolyázást, vagy a futást. Nem, a futás egyáltalán nem olyan, amilyennek az iskolában a suli körüli kör, a szigorú tesitanár és az ő felméréseinek koordináta-rendszerében megismerted. Ha hobbiból  csinálod, ennél sokkal kellemesebb a dolog, például kezdetben egyszerre elegendő egy (igen egy!) percet futnod, utána jön pár perc pihentető séta (majd az egész megismétlődik). Itt mindjárt egy kezdőknek való edzéstervet is találsz, próbáld ki, és meg fog lepni a fejlődés! Amit viszont feltétlenül érdemes beszerezned: egy jó futócipő és egy jól tartó sportmelltartó.

Ha nem akarod a Húsvétot a borzalmas locsolkodópacsulik „illatával” azonosítani, lepd meg magad valamilyen új illattal. A nehezebb téli illatokat amúgy is jól esik lecserélni egy kellemes, könnyű virág- vagy gyümölcsaromára, amelyet egész nyáron használhatsz. Jó, ha alkoholmentes (a legtöbb parfümmárkának létezik alkoholmentes nyári kiadása is), nehogy a nyári nap majd ronda pigmentfoltokat égessen oda, ahová a kölnit fújtad. Mielőtt megvennéd az új parfümödet, ne csak a bolti tesztcsíkon próbáld ki, hanem a bőrödön is, mert ugyanaz a parfüm két különböző ember bőrén két teljesen különböző illattá képes alakulni. És itt az alkalom arra is, hogy meglátogasd a kozmetikust, hogy eltüntesse a tél száraz, ráncos nyomait.

Végül pedig a szokásos havi zöld, avagy virágozzon minden virág! Ha van kerted, itt az alkalom a kertészkedésre. Ha nincs, akkor még mindig ott van a cserép vagy a balkonláda, ha pedig egyszerűen antikertésznek érzed magad, egy csokor vágott virág a nappaliba. Valahol azt olvastam, hogy a nők különösen érzékenyen reagálnak a virágok látványára, sokkal kreatívabbak lesznek tőle. Ja, és virágminta (ruhán, táskán, sálon, mindenen) az idei tavaszi trend egyik nagy slágere!

(Olvasd el a többi írásomat is a HősNők.hu oldalon!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .