Őszi divat az átmenet napjaira

Őszi divat az átmenet napjaira

Reméljük, hogy idén nem fordulunk bele a nyárból egyből a télbe, és lesz egy kis átmeneti időszak. Merthogy az őszi divat pont az átmenet miatt szerethető. Nem kell arra törekednünk vele, hogy minél szellősebb legyen a hőségben, de arra sem, hogy minél melegebb legyen a nagy cidriben. Lehet egyszerűen csak szép, stílusos és kényelmes, mégpedig mindenkinek a saját ízlése és karaktere szerint. Megmutatom néhány kedvenc példámat.

Az őszi divat az átmenet miatt igazán szerethető
Fotó. Unsplash.com

Az őszi divat adu ásza: a blézer

Az őszi divat aduja a blézer
Finom színekben elegáns…

Puha, finom, őszies színekben kifejezetten elegáns és visszafogott. Ám azt senki nem mondta, hogy ősszel csak ezekbe a kellemes földszínekbe lehet öltözni – különösen, ha esetleg nem is illenek a színtípusodhoz. Egy élénk színű blézerre nincs ember, aki ne figyelne fel már messziről, miközben egyszerre vagy üzletasszonyos, és vagány.

(Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/94927504623055831/https://hu.pinterest.com/pin/162129655319983214/

Az őszi divat legsokoldalúbb darabja a blézer
Élénk színekben vagány…

Kockák minden mennyiségben

Az őszi divat legnagyobb trendje a kockás
Idén ősszel minden kockás

Az idei őszi divat egyik nagy sztárja a kockás minta. Gyakorlatilag mindenen megjelenhet a kabáttól a ruhán át a sálig vagy sapkáig. Az összes üzlet tele van kockás felsőkkel, szoknyákkal, nadrágokkal, ruhákkal, már csak arra kell vigyázni, hogy a színtípusodhoz illőt válassz.

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/340584790567380849/

Állati minták

Az őszi divat sztárjai az állatminták
Az állatmintás cuccokkal érdemes mértékletesen bánni

Az állatminta az őszi divatnak az a része, amelyik minden ősszel előjön a szekrényből, és itt marad tavaszig, hogy aztán átadja a helyét más állandóan visszatérő mintáknak. Ha ízléssel és mértékkel élsz vele, akkor nincs gond, csak arra vigyázz, hogy ne borulj teljesen vadállatba. Az alapvetően egyszínű öltözék mellé bőven elég egy állatmintás cipő.

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/340584790567380849/

Paperbag farmer

Az őszi divat egyik menő darabja a paperbag farmer
A paperbag fazon átmentette magát a nyárról

A magas derekú, úgynevezett paperbag nadrágoknak bérelt helye volt a nyári trendekben. Az őszi divat sem szanálta őket, csak az anyagok változtak. A spaperbag szövetnadrág mellett már farmerban is létezik ez a fazon. Arra viszont vizsgázz, hogy megváltoztatja az arányokat, rövidebbnek mutatja a felsőtestedet. A betűrhető ingek mellett nagyon jól mutat egy hosszú ujjú bodyval is.

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/70791025378366212/

Color blocking, avagy ne félj a színektől!

Az őszi divat egyik kedvence a color blocking irányzat
Az élénk színekről ősszel sem kell lemondanod

A borongós őszi időben a szokottnál is nagyobb szükséged lesz a színek feltöltő erejére, így máris felejtsd el, hogy ősszel csakis bánatosan színtelen ruhákat illik hordani. Sőt, több élénk szín együtt még menőbb hatást kelt!

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/215821007128123789/

Trench coat, avagy a ballonkabát diadala

Az őszi divat kedvenc darabja a ballonkabát
A ballonkabát minden ősz slágere

Az őszi divat örök aduja a ballonkabát is. Nem túl hideg, nem túl meleg, lehet sportos és elegáns, de mindenképp egy fokkal feljebb pozicionálja az öltözékedet. Ráadásul bármivel viselhető. A farmer-tornacipő is menőbb lesz tőle, de egy nőies ruhával sem mutat rosszul. Ha süt a nap, akkor még jöhet hozzá egy napszemüveg is, ha pedig hideg van, akkor egy kalap és egy lovaglócsizma a tökéletes kiegészítője.

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/347058715029584162/

Talpig rockerben

Az őszi divat kedvez a rockos összeállításoknak
A rockeres összeállítások minden évszakban menők – de csak ha illenek a személyiségedhez!

Ha én csinálok divat-összeállítást, akkor tutira lesz benne valami rockeres viselet is. Ez a kép nagyon én vagyok, már egyetemista koromban is előszeretettel rohangáltam így, és ez azóta sem sokat változott. Persze nyilván helyzettől és alkalomtól függ a dolog, de egy ilyen szettben egészen biztosan komfortosan érzem magam.

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/470344754829745128/

Rockeres, blézeres és kockás együtt, avagy az őszi divat összefoglalása

Az őszi divat összefoglalása
Az őszi divat kábé egyetlen képben: kockás is, rockeres is, blézeres is, színes is

Azt hiszem, ez az egyetlen szett összefoglalja az őszi divat több trendjét: a kockás blézer a rockerpólót és a fekete farmert is simán laza utcai viseletté szelídíti, a ragyogó kék bokacsizma pedig a színterápiáról gondoskodik. nekem nagyon bejön!

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/340584790567380849/

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes illusztrációkért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel:
Judit

3 Comments

  1. Pingback: Őszi kiegészítők, ha vacak az idő: éljen az ének az esőben!

  2. Pingback: 5 lépés a tudatos életvezetés felé: ezt gondold át az ősz kezdete előtt!

  3. Pingback: Nyár után, ősz előtt: így készülök idén az évszakváltásra - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .