5 lépés a tudatos életvezetés felé: ezt gondold át az ősz kezdete előtt!

5 lépés a tudatos életvezetés felé: ezt gondold át az ősz kezdete előtt!

Most már tényleg nyakunkon az iskolakezdés. Van, akinél már glédában állnak a bekötött könyvek, füzetek, de az utolsó pillanatos versenyzők is célba vették már az írószerboltokat. De még az is érzi a váltást, akinek nincs iskolása a háznál. Van is néhány dolog, amit ilyenkor mindenképpen érdemes a tudatos életvezetés felé való elmozdulásként legalább fejben átgondolni, rendbe rakni.

tudatos életvezetés: a mindennapok átalakítása
Mi volt jó a nyárban? És mit tudnál belőle tovább vinni?

A tudatos életvezetés első lépése: gondold át a nyarat!

Egyre kevésbé szeretek elvágólagos váltásokban gondolkodni, sokkal jobban kedvelem, ha szépen, fokozatosan folyik át egyik évszak a másikba. De a nyári szünetnek most akkor is vége, ha ősszel is lehet kirándulni, utazni, vidámkodni. Szóval a tudatos életvezetés első lépéseként nem árt fejben sorba rakni, hogy milyen is volt ez a lezáruló három hónap. Pörgős? Programokkal teli? Vagy inkább nyugis, pihenős? Mit adott? Mivel gazdagított? Mit lehetett belőle tanulni? (A jó dolgokból is lehet ám, sőt, csak ezt szeretjük elfelejteni.) Mi töltött fel benne? Mit lehet ebből átvinni a munkásabb napokra?

Ezt olvastad már? Nyár végi rehab a bőrödnek és a hajadnak

A tervezés a tudatos életvezetés része
Gondold át, mit szeretnél még ebben az évben megtenni

És akkor most vegyük át a terveket!

Nem csak az iskolakezdés ideje ez, a munkában is beindul az év végéig tartó újabb felpörgés. Mik a terveid az évből hátralevő 4 hónapra? Tanulnál valami újat? Rápörögnél egy új munkahely megtalálására? Elkezdenél valamit, amit eddig nem csináltál? Vagy egyszerűen csak többet szeretnél pihenni, mert kifacsart az év első fele, és látod, hogy ekkora hőfokon nem lehet pörögni? A tudatos életvezetés felé úgy mozdulhatsz el hatékonyan, ha konkrét terveid vannak. De légy szíves, ne azon frusztrálgasd magad, hogy mit nem sikerült elérni január óta, hanem azt fogalmazd meg, mit szeretnél négy hónap alatt elérni. Ja, és tudd, hogy a terveknek nagyjából soha nem valósul meg 100 százaléka: időközben módosulnak, átalakulnak, más irányba kanyarodnak. Ez nem szerencsétlenkedés, hanem az élet kábé normális menete.

Ezt olvastad már? Így tervezz a személyiségedhez illően!

Hogyan szeretnél élni?

A tudatos életvezetés egyik fontos része, hogy olyan legyen az életmódod, amiből energiát meríthetsz. Ne a nyári alakra hajts, hanem egy tartható, nagy százalékban egészséges életmódra. Nem kellene elkezdened sportolni? Iskolakezdés idején mindenkinek kicsit rendszerezettebbé válik az élete, ilyenkor nyugodtan át lehet gondolni, hol férne bele a napi-heti programba egy kis sport, vagy mit lehetne ebédelni a munkahelyi menza korlátos választéka helyett.

Tudatos életvezetés a tárgyak szintjén és az életben
Hogyan lehetne színesebb, szebb, kényelmesebb?

Mi vesz körül?

Az iskolakezdés előtti időszak a tárgyiasult rendrakás időszaka is. Ha van iskolás a családban, az megkönnyíti a helyzetet, hiszen ki kell rakni a régi könyveket, be kell rakni a helyükre az újakat. De nem csak neki, hanem neked is érdemes selejtezni, megszabadulni a régi, már nem használható dolgoktól. A tudatos életvezetés a tárgyaiddal kapcsolatban is jelent egyfajta racionalitást. A csorba tányéroktól a régi ruhákig, ki mindennel, aminek már nem veszed hasznát.

Ezt olvastad már? Inspiráció az őszi ruhatárhoz

A tudatos életvezetés fontos része a jól összeállított ruhatár
Ha tudatosan öltözködsz, nem kell minden vackot megvenned

Mit fogsz felvenni?

Tudom, most még meleg van, de hamarosan jön a hűvösebb szezon. Nézd át a ruhatáradat, próbálgass, selejtezz, gondold át, hogy mit árulnak el rólad a ruháid, és mit szeretnél közvetíteni az öltözködéseddel. Ne feledd, hogy a külső önazonosság is a tudatos életvezetés egyik fontos része! Állíts össze gyorsan felkapható kombinációkat azokra az esetekre, ha se sokat gondolkodni, se vasalni nincs időd. Inspirálódj az őszi kollekciókból. Írd össze, milyen ruhadarabokra lesz szükséged, hogy ne vásárolj össze mindent feleslegesen a leárazásokon – ezzel te is jobban jársz, és a környezetünk is. Ha szeretnéd megtudni, milyen színek, szabások állnak jól, gyere el egy coachinggal öszekötött szín- és stílustanácsadásra, hogy tudatosan válogathass, és kívül-belül önmagad lehess! Itt találod az elérhetőségeimet.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes inspirációért, sneak peekekért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: Divatos táskák rohanó anyukáknak: 5 őszi szuperdarab - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .