Tízperces wellnesshétvége

Tízperces wellnesshétvége

Akármennyire nyár is van, neked még dolgoznod kell, és ez nem tölt el kitörő örömmel? Ráadásul nincs időd arra, hogy elmenekülj egy wellness-hétvégére? Akkor nincs más hátra, be kell dobni az időhiányos wellnesstrükköket. Azokat az apró örömöket, amelyek akár 10 perc alatt is képesek feldobni. Csak egyre vigyázz: ezek csak olyanok, mint a kávé, ha fáradt vagy. Egy ideig serkent, ad egy lökést, de a pihenést nem pótolja. Ha lehangolódsz, feldobhatnak, de ha alapvetően nincs rendben valami az életedben, akkor csak egy löketet adhatnak ahhoz, hogy végre megoldd az alapproblémát. Apró koffeinbombának viszont remekek.

És akkor kezdjük máris a koffeinnel: egy jegeskávé, és főleg a rászánt 20 nyugis perc, amit azért a legzsúfoltabb napirendből is ki lehet szakítani, képes rendet rakni egy kicsit odabent. Nem kell nagy fakszni az egészhez, ülj be egy kellemes kerthelyiségbe vagy teraszra, kérj egy jegest, frappét, jeges teát, limonádét, vagy bármi mást, ami szimpatikus, és bámulj ki a fejedből. Egy kicsit csillapítja az egész napi zúgást-kattogást, és máris máshogyan érsz haza.

Fotó: thebodyshop.hu

Leheletnyi bronzpúder: eljött a bronzosítók szezonja. Vigyázz, nem kell vele szoláriumbaszorult-plázacica fejet festened, tényleg elég egy leheletnyi a arccsontodra. Legfeljebb majd megkérdezik, hol nyaraltál…

Csomagolj zöldséget! Ez egy pici előkészületet igényel, de megéri. keress egy jól záródó műanyag dobozkát, és pakolj bele mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, amiről azt gondolod, hogy adott esetben szívesen nasiznál belőle. Minden jöhet a cseresznyétől az apróra vágott répáig, vagy a vegyes salátáig, vagy a nasinak szánt nyers borsóig. Totál büszke leszel magadra, ha a délutáni mélypont idején lesz mihez nyúlnod, és nem a csokiautomatánál állsz sorba.

Éljen a mediterrán kulinária! Kezdd a nyarat görög salátával, grillezz húst, készíts friss paradicsomszószt a spagettihez. A tenger ettől persze sajnos nem jön közelebb, de egy pillanatra mégis azon a térfélen érezheted magad.

Turmix: lehet zöld, lehet tejes, lehet csak gyümölcsből, most aztán tényleg itt az ideje, hogy kiéld a kreativitásod. Ha nem szereted a turmixokat, akkor elő a gyümölcscentrifugával, ott is lehet komoly összeállításokat kreálni.

Víz! És ha már itt tartunk, akkor menj minél többet vízközelbe. A Duna-parttól a legközelebbi patakig bármi megteszi, csak víz legyen. Ülj le a környékén, és élvezd a napsütést, szívd magadba a D-vitamint (persze ne csúcsidőben, és ne totál fényvédő nélkül). Esős időben csinálj valami jóféle fürdőbombából tengert a kádban.

Futás! Kevés sport van, ami annyira képes lenne kivonni a mindennapi ziziből, mint a futás. Nagyon egyszerű az oka, nem kell hozzá gondolkodni, teljesen természetes mozgás. keress hozzá valami klassz zenét, és ne szégyelld, ha először csak kevés megy. Nyugodtan váltakozzon a futás a sétálással, és csak annyira kapcsolj rá, hogy ne fulladj ki. A legjobb, ha beszélgetni is tudsz közben.

Valami nőciség. A nyár eleje nem telhet el anélkül, hogy meg ne ajándékozd magad valami elvetemült nőciséggel, amit viszont utána használni is kötelező. Te döntöd el, hogy mi legyen: egy merészebb szemfesték, rúzs, türkiz szemhéjtus, egy pink póló, vagy egy többsoros bokalánc, esetleg egy élénk színű fülbevaló: a lényeg, hogy jól érezd magad tőle, és ne a szekrényben porosodjon, ha már hazavitted.

Maxiruha. A legegyszerűbb pamut verzióban is úgy lehet vonulni, mint egy királynő. Akkor is, ha épp a királynő a legutolsó, ami eszedbe jut magadról. Természetesen kötelező hozzá a dögös fehérnemű, akkor is, ha aznap épp nem tervezed megmutatni senkinek. Mert megérdemled.

Selyem ágynemű. Mikor, ha most nem? Hűs, finom, szexis. luxusfílinges. 

Ha tetszett a cikk, kövesd a Zöldsalátát a Facebookon is! De a Bloglovinon is megtalálod!

Fotók: pixabay.com 

One comment

  1. Pingback: Házi szépségtippek: csinálj wellnessfürdőt a fürdőszobádból! - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .