Házi szépségtippek: csinálj wellnessfürdőt a fürdőszobádból!

Házi szépségtippek: csinálj wellnessfürdőt a fürdőszobádból!

A hét témája itt és a Zöldsaláta Facebook-oldalán egyaránt a magunkra szánt idő és figyelem, röviden a self-care. Ugye senki nem vitatja, hogy ez így a suli- és ovikezdés, valamint a munkába való visszaállás környékén meglehetősen jól jön? Egy illatos fürdő pedig nem kerül több időbe fél óránál, mégis azt az élményt és érzést adja, hogy tettünk valamit magunkért. Ezek a házi szépségtippek bármikor előhúzhatók a virtuális fiókból. Ha hűvös van, és át akarsz melegedni, melegen, ha pedig még tart az indián nyár, akkor langyosan készítsd el őket. Fürdőzés után pedig ne feledkezz meg a kedvenc testápolódról.

Relax-fürdő levendulával

Ebbe a nyugtató fürdőbe a legjobb lefekvés előtt belebújni. Így biztos lehetsz benne, hogy utána nyugodt lesz az álmod. Egy marék szárított levendulát dobj bele egy kád 28-30 Celsius-fokos vízbe (15 csepp levendulaolajat is használhatsz). 15-20 percig maradj a fürdőben. Ha a stressz izomcsomókat okozott a válladban (nálam ez nagyon gyakori, a masszőrök is küzdeni szoktak vele), íme a házi szépségtippek egyik legjobbika. Tegyél a kád közelébe egy edényt, amelybe forró (de csak elviselhetően forró) vizet töltesz. Meríts bele egy mosdókesztyűt, vagy egy konyharuhát, és óvatosan csavard ki. A forró textillel dörzsöld át a testednek azokat a részeit, ahol a stressz fájdalmas görcsökbe rántja össze az izmaid: a nyakadat, a válladat és a talpadat. Fürdés után bújj bele egy kényelmes, előmelegített fürdőköpenybe, és heverj le a kanapára pár percre, vagy máris bújj ágyba – az alvás is a self-care része! 🙂

Házi szépségtippek relaxáláshoz
A szárított levendula, és a jó minőségű levendula illóolaj is remek relax-adalék a fürdődhöz

Narancsbőr elleni fürdő citrommal

A citrom tonizál, és serkenti a szervezet zsíranyagcseréjét, míg a bazsalikom erősíti a fürdő méregtelenítő és vízhajtó hatását. Egy lábasban öntsd le két vegyszermentes biocitrom reszelt héját és körülbelül 40 bazsalikomlevelet (vagy 2 teáskanál szárított bazsalikomot) egy liter vízzel. Forrald fel, majd még egy percig hagyd a tűzön. A főzetet leszűrve öntsd bele egy kád 28-30 Celsius-fokos vízbe. 15-20 percig fürödj benne. A narancsbőr-ellenes házi szépségtippek egyik alapelve, hogy a fürdő előtt radírozd le a tested kritikus területeit testradírral. Keverd össze egy edényben két vegyszermentes biocitrom reszelt héját 4 teáskanál durvára őrölt kávéval, és 4 evőkanál mézzel. A masszát kend fel a kritikus területekre (a combra, a hasra, stb.), és dörzsöld el alaposan. Végül öblítsd le, és jöhet a fürdő!

Házi szépségtippek a jó közérzethez
Készíts oda mindent a közeledbe, amire fürdés közben szükséged lehet

Energizáló fürdő rozmaringgal

Ez a fürdő reggel, vagy esti programra készülve energiával tölt fel. Egy teáskanál szárított rozmaringot (vagy 5-6 rozmaringágacska leveleit) öntsd le egy liter vízzel, forrald fel, és hagyd még egy percig főni. A leszűrt főzetet add a kád 28-30 Celsius-fokos vizéhez. 15-20 percig élvezd a fürdőt

A házi szépségtippek luxus-kategóriája: bőrnyugtató fürdő rózsával és tejjel

A rózsa bőrnyugtató tulajdonságai a tej zsírtartalmának lágyító hatásával kiegészítve újra jó formába hozzák a bőrödet. Egy szál vegyszermentes rózsa leszedett szirmait (vagy 5 csepp minőségi rózsa- vagy rózsafaolajat) és egy liter meleg tejet adj a 28-30 Celsius-fokos fürdővízhez, és 15-20 percre merülj el benne. A vízben ázó rózsaszirmok közül párat az arcodra is feltehetsz, pakolásként. Íme, a házi szépségreceptek ötcsillagos szekciója.

Regeneráló fürdő almával

Különösen érzékeny, száraz bőrre ajánlott ez a nyugtató, regeneráló és tisztító fürdő, a házi szépségtippek egyik kedvence. Két almát engedj át a gyümölcscentrifugán (ha nincs otthon, akkor reszeld le az almákat, és nyomd ki a levüket). Öntsd hozzá a levet egy kád 30 Celsius-fokos vízhez, majd merülj el benne 15-20 percre. Ha két evőkanál almalevet összekeversz két evőkanál mézzel és egy tojássárgájával, az arcbőrödet is rendbe hozhatod a napsütés szárító hatása után.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is ott tudunk a cikkekről. Képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel:
Judit

Fotók: Pixabay.com

2 Comments

  1. Pingback: 4 tuti sminktrend 2019 tavaszára: ezt szeretni fogod! - Zöldsaláta

  2. Pingback: Wellness-hétvége helyett kádfürdő: így lesz tökéletes a relax otthon is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .