Bellini egészségesen

Bellini egészségesen

A Bellini koktél eredeti verziója a nyáresti partik sztárja: őszibaracklé, cukorszirup, és pezsgő van benne, könnyű, elegáns, finom, jéghideg, persze csak akkor, ha a pezsgőt jól behűtötték hozzá. Napközben is jól tudna esni, a 40 fokban viszont simán fejreállnánk tőle. Ráadásul nekem mostanában a szoptatás miatt erősen ellenjavallt bármilyen alkoholnemű fogyasztása (bár előtte is kábé évente három pohár akármi csúszott le, úgyhogy őszintén szólva semmilyen hiányérzetem nincs ez ügyben). Szóval jöhet a Bellini, lehetőleg valami medence partján, de alkohol- és cukormentes változatban.

A hozzávalók:
2 rész őszibaracklé (az sem baj, ha frissen készül)
1 rész almalé (száz százalékos, vagy frissen facsart)
2 rész jéghideg, szénsavas ásványvíz

A pezsgőspohár aljába kerüljön az őszibaracklé, majd lassan, finoman csorgassuk rá az almalével elkevert szénsavas ásványvizet.Minél hidegebb az ásványvíz, annál jobb. Némi tört jég, esetleg őszibarack-szelet is kerülhet bele, vagy a pohár szélét díszíthetjük egy szelet barackkal. Irány a medencepart! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .