Eltüntetik-e a feszesítő krémek a narancsbőrt?

Eltüntetik-e a feszesítő krémek a narancsbőrt?

Sajnos, ehhez egy kicsivel keményebb munka kell. A feszesítő, narancsbőr elleni krémek (“zsírleszívás tégelyben” és társai) persze nem hatástalanok: valóban szebbé teszik a bőrt egy kicsivel. A hatást együtt érik el a hatóanyagok (például a koffein, az algakivonatok és hasonlók), valamint a masszírozás, amellyel a krémet felviszed a megfelelő tájékra. Ha ugyanis felfelé irányuló mozdulatokkal masszírozod a combodba a krémet vagy zselét, a nyirokkeringés felélénkül, és távozásra készteti a méreganyagokat, így ezek nem épülnek be és nem alkotnak hepe-hupákat a combodon.
Ám a göröngyöktől való megszabaduláshoz ez önmagában még nem elég. A helyes táplálkozáson kívül (erről később) a sport a legfontosabb csodafegyver: a combizmokat edző gyakorlatok, mint például a guggolások és a kitörések, különösen jó hatásúak. Mindig kombináld őket kardioedzéssel! Hetente háromszor egy kis kardioedzés és néhány láb- és comberősítő gyakorlat hatásosan támadja a narancsbőrt. Mindehhez kiegészítésként természetesen kiválóak a feszesítő zselék, de azt azért ne várd, hogy önmagukban megoldják a problémádat, és neked elég csak a fotelben üldögélni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .