Kedvenc kifogásaink #3: “Minek erőlködjem, hízékony alkat vagyok!”

Kedvenc kifogásaink #3: “Minek erőlködjem, hízékony alkat vagyok!”

Elég csak ránézned az ételre, és máris hízol, miközben bánatosan látod, hogy a barátnőd bármit megehet, és mégis tartja a súlyát? Úgy érzed, hogy vastag csontú, nagydarab nő vagy, és ez ellen semmit sem tehetsz? Az a szomorú helyzet. hogy ha előre lemondasz a diétázásról, akkor sajnos tényleg jó esélyed van rá, hogy valóban egész életedben túlsúlyos maradj…

Való igaz, hogy alkatunkat részben a szüleinktől örököljük. Az sem tévedés, hogy vannak vékony csontú, genetikusan sovány nők, és “mackósabb” alkatok. Az is tény, hogy a vastag csontú emberekből soha nem lesz csont és bőr szupermodell. De hol van az megírva, hogy nekik nem lehet jó alakjuk? Az egészséges táplálkozás célja egyáltalán nem a kifutók anorexiás gyöngyeire hajazó forma. Nem kell ötvenöt centis derék ahhoz, hogy elégedett légy a testeddel, elég, ha leadod a felesleges zsírt, és izmos, sportos csajjá változol. Vagyis előre az egészséges étrend és a rendszeres mozgás felé, károd nem származhat belőle!

És még egy lábjegyzet: a “genetikusan” sovány nők jó részénél is a tudatos életmód áll a vékonyság hátterében. Soványnak lenni talán lehet a családi örökség eredményeképp, de ahhoz, hogy valaki izmos, feszes testtel büszkélkedhessen, bizony sportolni kell, méghozzá rendszeresen. És ugye ezeket a feszes, dögös csajokat szoktuk leggyakrabban az alakjuk miatt irigyelni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .