Vendég a háznál: Bezzeg Amerikában!

Vendég a háznál: Bezzeg Amerikában!

Bezzeg Amerikában már megint kitaláltak valamit, ami az egészség érdekében mozgatja meg a “jónépet”… A Nők Mozgásban blog házigazdája, Kriszta mindjárt el is mondja, mi ez:

Ezek a fránya amcsik, hát nem kitalálták maguknak a nők és lányok nemzeti sportnapját? Február 3. Még a Capitoliumon is celebrationök vannak olyankor. Ünneplik azt is, aki élsportoló és nő, ezen az egy napon hadd legyenek már kivételesen többségben…
Meg főleg némi kedvcsinálás, mozgósítás-féle, nem a versenyzésre, hanem a mozgásra, aktív(abb) életstílusra.. mert az endorfin jó dolog, jó az önbizalom turbózására valamint az úgynevezett életörömre.. 
Milyen ritkán hallom ezt a szót egyébként, ami más téma, mindenesetre nem állítom hogy csak a mozgás által létezik , ó, messze nem. 
De a mozgás egy lehetséges kapocs… a mozgás, a tánc öröme sokat tehet az énképért, igenis minden életkorban és testalkatban – fontos pillanat, amikor egy nő, akitől a sztereotípiák alapvetően mégiscsak a szépséget várják el, megérzi, hogy a teste máshogy is lehet értékes: funkcionális, erős, ügyes. Egy kis Artemisz nem árt senkinek.
Emiatt pl. akár fontos lehet akár egy fiatal lánynak is, hogy ne csak a szépségére alapozza az önbizalmát. Az entellektüellnek, hogy ne csak az eszére, és hosszú a sor.
Ettől pl. más a női sport, mint a pasiké.
És ezért jó lehet egy ilyen nap is.
Fotósokat nem engednék oda, az biztos.. a nők fele meg se mozdulna, ha fotózzák, én se 🙂

forrás:http://www.womentalksports.com/events/view/580

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .