Személyes ajándék annak is, akinek mindene megvan

Személyes ajándék annak is, akinek mindene megvan

(Szponzorált tartalom) A jó ajándék a személyes ajándék – mondják. De hogyan tudsz személyeset adni annak, akinek a legjobb tudomásod szerint mindene megvan, amire szüksége lehet? És mit ajándékozz annak, akiről keveset tudsz az igazán személyre szabott dolgok kiválasztásához? Ahogy sok más esetben itt is az egyszerűsítés a megoldás!

Személyes ajándék 01

Ilyenkor, karácsony előtt pár héttel az összes fórumon felmerül a kérdés: segítség, mit vegyek annak a, barátnőmnek, kollégámnak, közelebbi vagy távolabbi rokonomnak, akiről úgy tudom, mindene megvan? Mert akármennyire is tagadjuk, karácsonykor nem kizárólag azoknak veszünk ajándékot, akinek minden rezdülésére képesek vagyunk odafigyelni, akikről pontosan tudjuk, milyen illat a kedvencük, milyen szín áll nekik a legjobban, és egyáltalán, mire vágynak a szívük mélyén… Ilyenkor pedig jönnek a mentő ötletek: a karácsonyi hangulatú gyertya, a kozmetikum, a bögre. De hogy lesz ebből személyes ajándék? Lehet ezt jól csinálni?

Személyes ajándék 03

Klasszikus ajándéktárgyakból személyes ajándék

Szerintem lehet. Nem hiszek abban, hogy bizonyos dolgokat ne vegyünk ajándékba, mert úgyis mindenki ezt veszi, és akkor jaj, nem leszünk elég eredetiek. Egy olyan bögre-mániás például, mint én, sosem utasít vissza egy újabb darabot. Személyes ajándék pedig úgy lesz belőle, hogy személyessé tesszük. Szerencsére több cégnél is készíttethetünk rá olyan, személyre szabott feliratot vagy rajzot, amelytől valóban személyes ajándék válik belőle.

Személyes ajándék 02

Nézzük klasszikus példaként az előbb emlegetett bögrét. A meseloajandekok.hu oldalon nem csak a kész, karácsonyi vagy vicces feliratos bögréket rendelheted meg, hanem kérhetsz igazán egyedi darabokat is. Kezdő szinten megteszi az illető neve is – Dale Carnegie óta tudjuk, hogy az anyanyelv legkedvesebb szava az emberek többsége számára a saját neve. De vannak ennél izgalmasabb darabok is. Például a csillagtérképes bögre vagy falikép, amely egy fontos időpont aktuális csillagállását jeleníti meg. Ez például szerelmeseknek is szuper ajándék (legyen rajta mondjuk a megismerkedés időpontja, vagy más különösen kedves dátum), de barátnőknek, sőt, akár kollégáknak is lehet olyan emlékezetes napjuk, amit érdemes csillagképben rögzíteni. Sőt, akár az illető szülinapját is csillagképre rakhatod, és máris személyes ajándék lesz a klasszikus darabból. És persze utalhat a bögre az illető hobbijára vagy akár a kedvenc állatára is, akár a kedvenc nevével ellátva.

Ami elfogy, az mindig jól jön

A kedvenc, és személyessé tehető ajándékok másik közkedvelt válfaja minden olyasmi, ami elfogy. A kozmetikum, az ünnepi illatot árasztó illatgyertya, de akár a finom csoki, a különleges kávé is ilyen – persze csak akkor, ha minőségi. A meseloajandekok.hu oldalról ilyet is rendelhetsz. A Bomb Cosmetics fürdőkozmetikumai, például a sütire emlékeztető fürdőbombák szinte mindenkinél kedvencek lesznek. Igazi csajos ajándék, amiből sosincs otthon túl sok. És hát, lássuk be (igen, többször leírtam már), idén extrán is megérdemlünk minden kényeztetést.

Fürdőbomba

A Yankee Candle illatgyertyák szintén telitalálatnak számítanak. Nekem régi kedvenceim: egy korábbi munkahelyemen szinte kollektíven vadásztuk a legjobb darabokat, szóval a szerkesztőségben mindig valamilyen finom illat terjengett. Karácsonykor pedig a gyertya magától értetődő választás, mint ahogy az is, hogy az ünnep jellegzetes illatait idézze fel a kiválasztott darab. Ha nem vagy biztos a megajándékozott ízlésében, akkor érdemes valamilyen finomabb, semlegesebb illatot előnyben részesíteni. A finom, diszkrét tisztaság- vagy télillatot árasztó gyertyák szinte mindenkinek bejönnek. Ha pedig ezekből összeállítasz egy kis ajándékcsomagot, és írsz hozzá pár őszinte szót – nem, nem kell a giccses idézet, elég, ha őszinte vagy -, akkor máris megoldottad a személyes ajándék kérdését.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com, Meseloajandekok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .