Hozd rendbe, amit a nyár tönkretett

Hozd rendbe, amit a nyár tönkretett

Ahogy már a múltkor is írtam, a szeptember nálam afféle kis január, az újrakezdések, újratervezések ideje. Azt hiszem, ezzel nemcsak én vagyok így, hanem sokan mások is, akikben az iskolaév alatt rögzült, hogy szeptemberben valami új kezdődik, mondhatni felsőbb osztályba lépünk. De még mielőtt nagyon beleszaladnánk az őszi életmódváltásba (ehhez is lesz majd pár ötletem), rehaboljunk egy kicsit, mert bár a nyár egy nagyon tuti évszak, a bőrünket, hajunkat alaposan megviseli. Épp ezért ideje feltölteni, még akkor is, ha jelenleg a parlagfű-allergia miatti orrfújkálás (és az ehhez kapcsolódóan kialakuló sötét szemkarika) tesz rá egy lapáttal a kártételekre. Mutatók pár tippet a nyári ártalmak helyrehozásához.

Szeptemberben mindig újraindul valami 🙂 (Fotó: pixabay.com)


– A legjobb persze az, ha ilyentájt befekszel a kozmetikus székébe, és kérsz egy alapos bőrregeneráló, feltöltő kezelést. A szakember pontosan tudni fogja, mihez kezdjen a bőröddel, és nem utolsó sorban a bőrtípusodra, személyre szabja a kezelést. 

– Bármennyire is sajnálod a barnaságodat, eljön az a pont, amikor annyira eleged lesz a száraz, esetleg kicsit hámló bőrödből, hogy el akarod tüntetni az elöregedett hámsejteket. Vagyis itt az idő egy alapos radírozásra, legyen szó akár az arcodról, akár a testedről. keverhetsz radírt olívaolajból és cukorból, esetleg kávézaccból (ez utóbbi állítólag még a narancsbőrre is jó hatással van), vagy használhatsz egyszerű radírozós tusfürdőt, a lényeg, hogy aminek mennie kell, menjen.

– A bőr táplálására kenj fel egy jó kis pakolást. Ez megint csak lehet gyári, de lehet házi is, a vitamindús idénygyümölcsöket akár magukban  is az arcodra kenheted. A szőlő, különösen a vörös változat például hihetetlenül gazdag antioxidánsokban (itt bővebben is olvashatsz róla): egyszerűen nyomd össze a gyümölcsöt, és kend fel az arcodra. Ha nagyon folyós, tehetsz bele egy kanál zabpelyhet is, az egy kicsit megköti a masszát. ha nem csak felkened-lemosod, hanem át is dörzsölöd az arcod a zabpelyhes szőlővel, bőrradírként is beválik

Lassan eljön a bőrtápláló szérumok ideje (Fotó:pixabay.com)


– Ne feledkezz meg a rendszeres hidratálásról. Ez még a könnyű krémek és testápolók ideje, a sűrűbb, tartalmasabb krémet akkor vedd elő, ha beköszönt a hűvösebb idő. Jöhetnek viszont esténként a bőrregeneráló, tápláló szérumok. A rendszeres testápoláshoz is felhasználhatod a nyárról maradt napozás utánit, de ha egy-egy hűvösebb estén azt érzed megfelelőnek, már elő-előkerülhetnek a sűrűbb krémek, testvajak, olajok.

– Az olajos fürdő is segíthet a bőröd szárazságán. Egyszerűen adj a fürdővízhez pár kanál olívaolajat, és máris kezdődhet a fürdés.

Egy kis olívaolaj a fürdővízbe, és máris jobb a bőrödnek (Fotó. pixabay.com)


– A fényvédelemről ne feledkezz meg: azért, mert már valamivel gyengébb a nap, mint nyáron, még ráncosít! Vagyis a fényvédős nappali krém használata továbbra is indokolt. 

A hajad rendberakását a fodrásznál kell kezdeni (Fotó: pixabay.com)


– A strandon vagy a tengernél a hajad is jó eséllyel kiszáradt, fényét vesztette. Az első lépés itt is a fodrászé, a törött, szétvált hajvégekkel nemigen lehet a vágáson kívül mást kezdeni. Ha ez megvan, akkor szerezz be egy mélyhidratáló hajpakolást, és ha nem is minden hajmosásnál, de mondjuk minden másodiknál-harmadiknál tedd fel. nekem egyébként a folyékonyra langyosított kókuszolaj is be szokott jönni: ezzel hajmosás előtt 1-2 órával kenem be a hajam, megy rá egy törölköző, majd samponnal kimosom. A közbeeső hajmosásoknál pedig használj hidratáló balzsamot, akár kimosható, akár kimosást nem igénylő változatban. és hát a fényvédelem, itt sem indokolatlan, vagyis ha a nyáron UV-védővel ellátott sampont, balzsamot, fújókát használtál, még ne dobd el, szükség van rá!

Ha tetszik a blog, most sokat segíthetsz egy szavazattal. Szavazz a Zöldsalátára az Allianz blogverseny Életmód és Szakértő kategóriájában. A szavazatodat itt tudod leadni, és még nyerhetsz is vele!

One comment

  1. Pingback: 5 lépés a tudatos életvezetés felé: ezt gondold át az ősz kezdete előtt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .