Tavaszi divat 2019: így öltözz divatosan minden alkalomhoz!

Tavaszi divat 2019: így öltözz divatosan minden alkalomhoz!

A trendek követése nem azt jelenti, hogy válogatás nélkül mindent magadra aggatsz, amit egy divatlapban láttál. Sokkal inkább azt, hogy ötletként, inspirációként fogod fel, és annyit alkalmazol belőle, amennyi illik hozzád. A személyiségedhez, a hangulatodhoz, az élethelyzetedhez. Mutatok 5 olyan trendet, amelyek a tavaszi divat 2019. évi újításaiban mindenhol visszaköszönnek, és amelyeket nagyon könnyű lesz beillesztened a saját stílusodba. A cikk végén pedig egy könyvet is mutatok, ami abban segít, hogy mindig jól öltözött legyél.

 

Tavaszi divat 2019
Az idei tavasz színe kétségkívül a sárga (Fotó? Unsplash.com)

 

Tavaszi divat 2019 – színes blézerek és kosztümök az elegáns pillanatokra

A klasszikus blézerek és kosztümök is kitörtek a színbeli korlátok közül. A hagyományos sötétkék, fekete és barna vonal átadta a helyét a pinknek, a sárgának, a királykéknek, a zöldnek. A tavaszi divat 2019 eleji újításainak megfelelő kosztüm lehet szoknyás vagy nadrágos, a lényeg, hogy az alsó és a felső rész ugyanolyan színben pompázzon. Ha ez neked túl sok, akkor egyszerűen újíts be egy színes blézert a fekete nadrágodhoz.

Ezt olvastad már? 2019 színe az élő korall

Tavaszi divat 2019 – palazzo nadrág a kényelmes délutánokra

View this post on Instagram

Anzeige| Currently crushing on wide leg pants #palazzopants ♥️ How do you like this look? 🔥 or 😱 •••••••• Happy Monday! Ich hoffe ihr habt den ersten Arbeitstag nach der Zeitumstellung alle überlebt 👀 Ich bin immer noch ziemlich 🤯 aber zum Glück nicht 😴. Dafür wartet ein dicker Berg Bügelwäsche auf mich – aber beim Fernsehen geht das schon 😁 Ich finde bügeln übrigens gar nicht so schlimm, was ich dagegen gar nicht mag ist wischen und spülen…🙄 Wie sieht’s bei euch aus? •••••••• Shop this look via http://liketk.it/2ARiq #liketkit @liketoknow.it #LTKeurope #LTKstyletip @liketoknow.it.europe ••••••••

A post shared by 𝐕𝐄𝐑𝐄𝐍𝐀 | Fashion Blogger (@my_philocaly) on

A könnyű. lebegős anyagból készült palazzo nadrág szintén lehet színes, vagy mintás, de ebben az esetben az is működik, ha a klasszikus színárnyalatokhoz ragaszkodsz. Végződhet a boka fölött, vagy lehet hosszú, a lényeg, hogy szellős, és kényelmes legyen a tavaszi divat 2019. évi kedvence.

Tavaszi divat 2019 – sárga minden mennyiségben, ha valami vidámra vágysz

A sárga vidám, melegséget sugárzó szín, amely stimulálja az idegrendszer, és beindítja a kreativitást, ösztönzi a kommunikációt. Vagyis a tavaszi divat 2019-es kedvenc színét akkor vedd magadra, ha élénkítésre, felvidításra van szükséged. A meleg, élénk sárgától a halvány pasztellsárgáig mostanában minden sárga árnyalat divatos – döntsön színtípusod abban, hogy melyiket választod.

Tavaszi divat 2019 – nagy minták, ha feltűnő szeretnél lenni

Idén tavasszal nyugodtan engedd meg magadnak a feltűnést. A tavaszi divat 2019 elején szakított az aprómintás visszafogottsággal, a nadrágokon, felsőkön, ruhákon hatalmas virág- és gyümölcsminták jelentek meg. Érdemes velük egy próbát tenned, akkor is, ha eddig nem voltál oda a nagyobb mintákért.

Ezt olvastad már? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak, mielőtt vásárolni indulnál

Tavaszi divat 2019 – szögletes orrú cipők, ha egyszerre szeretnél kényelmesben, és nőiesben járni

Végre nem kell a lábunkat hegyes orrú, kényelmetlen cipőkbe szorítanunk. A nőies vonalú, mégis kényelmes cipőknek a legújabb divat jegyében szögletes az orra – de csak annyira, hogy ne nyomja össze kényelmetlenül a lábat. Ez a megfelelő választás, ha sokat kell menned, mégsem akarsz sportcipőben lenni.

Plusz egy könyv, ami segít, hogy mindig stílusos légy: Öltözködés – Tantusz könyvek

Tavaszi divat 2019 - Tantusz Könyvek

(Szponzorált tartalom) Tudom én, hogy a stílusról szóló könyveknek általában valami fancy, figyelemfelhívó címet szoktak adni. De Jill Martin és Pierre A. Lehu könyve a stílusos öltözködés alapjait fekteti le. Azokat az alapszabályokat, amelyeket akkor is ismerned kell, ha egyébként tudatosan el akarsz térni tőlük a kellően eklektikus hatás érdekében. Ezek az alapok pedig ilyen lényegre törő, egyszerű címet kívánnak.

Ahogy a Tantusz könyvek darabjai általában, ez a mű is a praktikumával váltotta ki az elismerésemet. A fejezetek egymásra épülnek, és segítenek eligazodni a színek, anyagok, fazonok világában. Az anyagismereti fejezet elsőre talán kicsit száraznak tűnhet, mégis érdemes átrágni magad rajta, hiszen ha végigolvasod, onnantól sokkal tudatosabban választasz majd a ruhaüzletek kínálatából, tudván, milyen anyagtól milyen tulajdonságokat várhatsz.

A többi fejezet stílusa viszont kifejezetten élvezetes, néhol humoros, és mindenképpen szemfelnyitó. Szó esik arról, hogyan hangsúlyozd a tested előnyös pontjait, hogyan válassz a csillagászati árútól az olcsóig terjedő kínálatból (és egyáltalán, mit jelentenek a különböző, bonyolultnak tűnő francia kifejezések, például az Haute Couture), hogyan tartsd féken az impulzusvásárlásokat, milyen darabokat szerezz be egy jól működő alapruhatárhoz, és milyen ruhákra lesz szükséged az egyes alkalmakra, az irodától a tengerpartig, a téli bevásárlódélutántól az esélyig.

Egyedül a színekről és testalkatokról szóló részt éreztem kicsit elnagyoltnak (szín- és stílustanácsadóként ez szakmai ártalom) , ugyanakkor azt is tudom, hogy az alapokhoz, ahhoz, hogy ne tévedj nagyot, elég lehet ennyi. Persze érdemesebb befektetni egy szín- és stílustanácsadásra (az elérhetőségeimet itt találod) hogy utána tényleg a rád szabott darabokat vehesd meg, de ha erre nincs lehetőséged, akkor itt kezdd a dolgot. Mint ahogyan az alapgardrób kiépítését is érdemes ezzel a művel kezdeni, és lépésről lépésre, a tanácsai alapján haladni – nem fogod megbánni! (A könyvet köszönöm a Panem Kiadónak.)

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes inspirációért, sneak peekekért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: Kollagén, mint csodaszer: beválik a ráncok ellen? - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .