Natúrkozmetikumok kicsiknek és nagyoknak – tesztel az egész család

Natúrkozmetikumok kicsiknek és nagyoknak – tesztel az egész család

(Szponzorált tartalom) Nem vagyok fanatikus „biós”, és nem csak natúrkozmetikumok fordulnak meg a fürdőszobámban. De azért az határozottan piros pont egy kozmetikumnak, ha az összetételében viszonylag kevés a vegyszer. Amikor pedig arról van szó, hogy mit kenjünk a gyerekek bőrére, még komolyabb előnyt jelent a natúr összetétel. Épp ezért ezen a héten, amikor a Zöldsaláta Facebook-oldalán és itt a blogon is a gyerek és a család a téma, egy családi natúrkozmetikum-tesztre vállalkoztunk a gyerekekkel.

Vegyszermentes natúrkozmetikumok
Ezeket a natúrkozmetikumokat teszteltük (Fotó: saját)

Natúrkozmetikumok fürdéshez és hajmosáshoz

Van, aki azt mondja, a natúrkozmetikumok használatát szokni kell: a legtöbb nem habzik annyira, mint megszoktuk, és persze az illata is enyhébb, nem annyira letisztult, „kétmolekulás”, mint a gyári szépítőszereknek. Én őszintén szólva nagyon szeretem ezeket a kicsit nyersebb, gyógynövényes, gyümölcsös, virágos illatokat, a habzás kérdését pedig egyre jobban megoldják a gyártók. Egyetlen olyan dolgot tudok, amire valóban figyelni kell: natúrkozmetikumok vásárlásánál nem szabad nagyon nagy adagot bespájzolni, mivel a tartósítószer-mentesség azt is jelenti, hogy ezek a szépítőszerek hamarabb romlanak, mint a gyári társaik. Ez a szemlélet nagyon is illik a fenntartható, nem-habzsoló, tudatosan vásárló beállítottsághoz, úgyhogy egyáltalán nem hátrány. Szóval összességében szeretem őket, még ha nem is adok nekik kizárólagosságot a fürdőszobában. De most lássuk azt a „csapatot”, amelyiket családilag kipróbáltuk.

Naturissimo Power Up tusfürdő és sampon

Natúrkozmetikumok Naturissimo

Samponként és tusfürdőként is kipróbáltam, és mindkét területen bevált. A gyógynövényes teafás-eukaliptuszos illatát kifejezetten szeretem, és a gyerekek is megkedvelték. Ez a natúrkozmetikum az én kedvencem lett. Elsősorban azért, mert egy ideje nagyon érzékeny lett a fejbőröm (a bőrgyógyász szerint a metil-izotiazolin nevű, sok mindenben jelen levő vegyületre lehetek allergiás). Az utóbbi időben csak a Bioderma mindenmentes samponját bírta elviselni, de adtam egy esélyt a Naturissimo-nak is. Jelentem, abszolút szereti a fejem, a hajamat pedig puhán és hidratáltan hagyja, pedig minden sampon után elég száraz szokott lenni. Ez minden valószínűség szerint a benne levő kókusz- és jojobaolajnak köszönhető, az eukaliptusz, teafa- és borókaolaj pedig kifejezetten élénkítő, frissítő hatású.

Azure bio gyerek-tusfürdő barack illattal

Naturkozmetikumok Azure

A barack illatú tusfürdő a gyerekek nagy kedvence lett (úgy rácsaptak, hogy mire le tudtam fotózni, már elhasználták a felét 🙂 ). Az első pillanatban rácuppantak a természetes barackillatra, de az sem mellékes, hogy sárgabarackmag-olaj és bio körömvirág olaj tartalma révén nem hagyja kiszáradni az érzékeny gyerekbőrt. Mind a két gyerekem bőre hajlamos a kiszáradásra, ez a tusfürdő viszont egyáltalán nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek ezt elősegítenék. Azért persze én is kipróbáltam a tusfürdőt, és az én bőrömet is hidratáltan hagyta. A finom barackillat pedig egészen sokáig megmarad.

Weleda Calendula baba tusfürdő és sampon

Naturkozm,etikumok Weleda tusdurdo

Nekem a Weleda Calendula kozmetikumok illata igazi „baba”-illat – és persze semmi olyat nem tartalmaz a tusfürdő, ami irritálhatná a babák, vagy a kicsit nagyobbak bőrét. Tusfürdőként mindenkinek bevált, a gyerekek is nagyon szerették, és ahogyan a többi bio tusfürdő, ez sem szárította a bőrüket egy cseppet sem. Samponként is kipróbáltuk: a faksznis fejbőröm szereti, a vékony szálú hajamat viszont kicsit elnehezíti. Az edzéseken, rohangálásban és homokozóban edződött gyerekhajról viszont klasszul leszedi a szennyeződéseket, és puhán, ápoltan hagyja.

Yamuna olívás és körömvirágos szappan

Naturkozmetikumok Yamuna

Elég sokszor zuhanyozom szappannal a tusfürdők helyett, a gyerekek pedig az esetek többségében sima kecsketej-szappant használnak, tusfürdőt leginkább akkor, ha valaminek nagyon rákapnak az illatára. A Yamuna hidegen sajtolt szappanokban leginkább a lágy, olajos habot szerettük – ha valaki a normál tusfürdők dús habját hiányolja a natúrkozmetikumok háza tájáról, akkor máris jó helyen jár. A dús habhoz pedig finom, enyhe „tisztaságillat” jár.

 

A natúrkozmetikumok közül mindegyik a kedvencünk lett
Mindegyiket másért szerettük (Fotó: saját)

Natúrkozmetikumok arcra és testre

Lush Dream Cream

Naturkozmetikumok Lush

Ez a krém a natúrkozmetikumok adu ásza a családban. Gyakorlatilag mindenre használjuk: kiszáradt gyerekbőrre, felnőtt testápolásra, kézre, lábra, sőt, néha arcra is simán felteszem. Van benne minden, ami jó: bio kakaóval, bio olívaolaj, zabtej, kamilla- és levendulaolaj, rózsa-abszolútum. A tartósítószer-mentes, öntartósító változatot szeretjük a legjobban. Ez az, aminek kis túlzással mindig kell lennie itthon.

Weleda Calendula arckrém

Naturkozmetikumok Weleday face cream

Picit zsíros krém, amely körömvirág-tartalmánál fogva megnyugtatja a bőrt. Zsírossága ellenére viszonylag hamar felszívódik, és meglehetősen intenzíven táplál. A hűvös napokra, téli sporthoz, kiránduláshoz lesz ideális bőrvédő krém, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes illusztrációkért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel:
Judit

3 Comments

  1. Pingback: A legjobb testápolók karácsonyra: ajándék vagy jutalom magadnak? - Zöldsaláta

  2. Pingback: A kézápolás hatékony rutinja hóban, fagyban, jeges szélben - Zöldsaláta

  3. Pingback: 4 tuti sminktrend 2019 tavaszára: ezt szeretni fogod! - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .