Így kerülj gyorsan strandformába!

Így kerülj gyorsan strandformába!

Bár mindig azt mondom, hogy nem kell túl sokat aggódni a bikiniforma miatt, általában azt is hozzáteszem, hogy az viszont teljesen jó ötlet, ha odafigyelsz rá, milyen kondiban van a tested. Nem azért, mert “jajj, mit szólnak majd mások a tengerparton”, hanem azért, mert az izmos, szépen formált test valóban esztétikusabb, mint a plöttyedt  – akkor is, ha történetesen nem vagy nádszál alkat.

Ehhez viszont tenni kell. Alapvetően nem hiszek a “last minute” gyorsdiétákban és rohamszerű edzésekben, abban viszont nagyon is, hogy bármikor el lehet kezdeni az étrendedre való odafigyelést, és a rendszeres sportot, és voilá, pár hét alatt már látszani is fog az eredménye. Vagyis nyugodtan kezdd el akár most, július elején, és ha július végén vagy augusztusban mész nyaralni, akkor már akár a strandon is élvezheted a most következő tanácsok hatását.

A tanácsok ezúttal nem tőlem származnak, hanem Sólyom Enikő edzőtől. A hatékonyságuk persze attól is függ, mennyire hanyagoltad el magad egész évben, és mennyire tartod be őket – azt pedig Enikő is hangsúlyozza, hogy a valódi életmódváltás az, ami igazán ér komoly eredményeket képes hozni. Vagyis ha most elkezded, aztán egész évben csinálod a programot, akkor jövőre már egyáltalán nem kell aggódnod holmi bikiniforma miatt 🙂

Sólyom Enikő edző, testszobrász

Fejezd be a gyorséttermek és a cukrászdák látogatását, mert azzal a sok „szeméttel” nem tömheted magad, ha tényleg fontos az alakod a számodra és te is fontos vagy magadnak…ugyanez vonatkozik a cukros üdítőkre és az energiaitalokra is.

Próbálj inkább kevesebbet, minőségibbet, rostdúsabbat enni 4x-5x naponta. Így felgyorsul az anyagcseréd, ami azért a cél érdekében elég jó dolog!

Itt a legszuperebb saláták szezonja, használd ki!

– Igyál sok folyadékot! Főként vizet, teákat, gyógyteákat…a csalánteának pl. méregtelenítő hatása van… engedd a felesleges úszógumit!

– Kezdj el sportolni, de most már rendesen! Az erőkifejtés által feszesebb, formásabb testre tehetsz szert, arról nem is beszélve, hogy amint megtapasztalod a mozgás áldásos hatását, nem fogsz lemondani róla. Nem mellesleg rá fogsz jönni, hogy nem mérgezheted azt a testet, amiért megdolgoztál…szentségtörés lenne. A tested a templomod!

A masszírozásnak nem annyi a funkciója, hogy jó érzés: az alakod javításában is segít!

– Masszíroztass! A masszázs által lelazulsz, jó hatás éri a megdolgozott izmaidat, és nem utolsó sorban ez is segíti a méregtelenítést. Ugye, nem mérgesen akarsz nekiindulni a nyaralásnak?

Plusz 1 tuti tipp: 
Tényleg formába akarsz lendülni? Akkor felejtsd el a liftet, az autóval való közlekedést és irány minden nap a lépcső. Ennek a legáldásosabb a hatása a farizmokra nézve, így tessék lépegetni felfelé. Ha még jobb és gyorsabb eredményt szeretnél elérni, akkor vedd duplán a fokokat, haladj kettesével. Budapestiek nyugodtan lépcsőzzenek fel minden nap a Várba… csak odaérve a fagyizást felejtsék el!

A sportot ne akard megúszni, nemcsak egészséges, hanem klassz dolog is!

Enikő módszere tutira hatásos, de az edző azt is hozzáteszi, hogy a legjobb eredményt akkor várhatod, ha hosszú távon is minőségi ételeket eszel, szakember segítségével, rendszeresen sportolsz, és hetente masszíroztatsz. Szóval kezdd el akár most, és hamarosan te is megtapasztalhatod az eredményét a tükörben (és az energiaszinted emelkedésében, és a jobb egészségi állapotodban, és a hangulatod javulásában, satöbbi, satöbbi).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Zöldsalátát a Facebookon is! De a Bloglovinon is megtalálod!

Képek: Sólyom Enikő, Pixabay 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .