Tűsarkakon az egészség felé

Tűsarkakon az egészség felé

Az kétségtelen, hogy a tűsarkú cipő nagyon dögös viselet, de azért nem árt vigyázni vele, nehogy a szépség ára térdfájás, bütyök, vagy visszér legyen. Íme néhány tipp, hogy ne csak szép, hanem egészséges is legyél!

Mértékletesen! A valódi tűsarkút tartsd fenn a különleges alkalmakra, a hétköznapokra pedig válassz csinos, mégis kényelmes, nem toronymagas sarkú cipőt.
Állj a sarkadra! Ha tűsarkú van rajtad, lépés közben a sarkadat, és ne a lábfejed elejét tedd le először a földre!
Lépj ki belőle! Ha túl sokat rohangáltál magas sarkúban a munkahelyeden, rúgd le a cipőt, amint leülsz az íróasztalodhoz, és nyújtsd meg alaposan a lábfejedet.
Nyújtsd meg a vádlid! Egy tűsarkakon eltöltött hosszú nap vagy éjszaka után alaposan végezz el néhány vádli-nyújtó gyakorlatot.
Ne vegyél kicsit! Mindig délután vásárolj cipőt, ugyanis ilyenkorra a lábfej egy kicsit megduzzad, így nem kell attól félned, hogy kényelmetlenül kicsi lesz az új szerzemény.
Használj zselét! A zselés cipőbetét valóságos áldás a lábnak, hiszen kényelmes tartást ad a lábfej tűsarkú cipőben igencsak elgyötört első részének.

Image courtesy of [Maggie Smith] / FreeDigitalPhotos.net

Trenírozd a lábad!

Ha szeretnéd megelőzni a tűsarkú cipő okozta lábfájdalmakat,íme néhány célzott gyakorlat.
Erősíts! Állj teljes lábfejjel a padlón, vagy állj úgy egy lépcsőfokra, hogy a sarkad lelógjon róla. Lassan emelkedj lábujjhegyre, majd ereszkedj vissza talpra. Ezt a gyakorlatot az íróasztalodnál ülve is végezheted, ilyenkor tegyél egy vastag könyvet az öledbe. 8-15 ismétlést hajts végre belőle.
Nyújts! Nyújtsd rendszeresen a vádli izmait, hogy kivédd a megrövidülésüket. Állj a lábfejed elülső részével egy lépcsőfokra, és feszítsd lefelé a sarkad. Tartsd ezt a helyzetet 10-30 másodpercig, majd ismételd meg a másik lábaddal is.
Előzd meg a sérülést! Ha erős a bokád, nem kell félned tőle, hogy kibicsaklik a toronymagas tűsarkúban. Guggolj le úgy, hogy a lábszárad és a combod derékszöget zárjon be, a hátaddal támaszkodj a falnak, és tartsd ezt a helyzetet, ameddig csak tudod. Ezután kicsit emelkedj fel, majd ereszkedj vissza, tízszer.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .