Soknak tűnik a napi 5 adag?

Soknak tűnik a napi 5 adag?

Soknak érzed a naponta ajánlott 5 adag zöldséget és gyümölcsöt, és fogalmad sincs, hogyan tuszkolhatnál be ennyit az étrendedbe? Nekem, bevallom, vannak gondjaim vele: ha nem figyelnék oda, simán elélnék mindenféle szénhidrátokon. De ez ügyben sem a nagy, drasztikus, ingujjfelgyűrős elhatározásokban bízom, sokkal inkább az apró mindennapokba beépíthető tippekben. Mutatok is néhányat:
 
Image courtesy of [Apolonia] / FreeDigitalPhotos.net 


– Kezdd a napot egy szem friss gyümölccsel. A müzlihez apríts hozzá egy kisebb banánt, nektarint vagy körtét.

– Egy pohár gyümöcslével is megvan egy adag. (legyen frisssen facsart, és ha nem zavarnak a rostok, hagyd benne azokat is).
– A húsokat a burgonya vagy rizs mellett (vagy helyett) grillezett zöldségekkel, paradicsommal, kukoricával körítsd.
– Ha nem szereted a zöldségeket, tedd őket ízesebbé zöldfűszerekkel. A répa ízét például remekül feldobja a koriander, a paradicsomét a bazsalikom, a borsóét a menta, a spenótét a szerecsendió.
– A gyári gyümölcsjoghurt helyett inkább turmixold össze magad a gyümölcsöt és a joghurtot. Ha ezt müzlivel és friss gyümölccsel rétegzed, mennyei desszertet kapsz, amely ráadásul egészséges is.
– Nasi gyanánt vigyél a munkahelyedre egy műanyag dobozban felkockázott gyümölcsöket.
– A szendvicsbe ne csak szalámit tegyél, hanem zöldséget (paradicsomot, paprikát, répát, salátát) is. Még jobb, ha a szalámi helyett is zöldséget pakolsz a zsemlébe.
– A krumplipüré tetejére tegyél egy kis sült hagymát, vagy néhány gyöngyhagymát. 

Ha tetszett, a bejegyzés, szavazz a Zöldsalátára a GoldenBlogon! Kattints a képen a Szavazz gombra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .