Szubjektív receptajánló comfort food-ra hangolva

Szubjektív receptajánló comfort food-ra hangolva

Az elmúlt év végén és az új év elején ismét sikerült felfedeznem néhány könnyen elkészíthető, egészséges receptet. Egyrészt hajtott a karácsonyi újításkényszer (képtelen vagyok minden évben ugyanazt főzni), másrészt pedig folyamatosan csiszolgatom, és a hagyományos étkek felől igyekszem az egészségesek irányába lökdösni a család étrendjét (no persze van, amikor a törekvéseim szépen megbuknak egy-egy sült krumplin vagy bundás kenyéren, de ne legyünk maximalisták). Új felfedezéseim egyébként akár kényeztető “comfort food”-ként is bevethetők egy-egy korán sötétedő, hideg napon, hiszen zseniálisan finomak, és lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatók

  • W. Ungváry Renáta pillanatok alatt elkészíthető ünnepi menüjét érdemes az ünnepek utánra is eltenni. A sajtos-diós sütőtököt kicsit kétkedve próbáltam ki, nem igazán tudtam elképzelni a tök és a sajt ízét együtt, pláne fahéjjal és gyömbérrel fűszerezve. Meggyőzött, zseniális. Én eddig általában telente egyszer kívántam meg a sült tököt, amióta azonban így csinálom, rendszeres nasimmá lépett elő.
  • Flamcsi blogját már valamikor a nyáron felfedeztem, szőlőmártásos csirkéjét ősszel, szőlőszezonban próbáltam ki először, nagy sikerrel. Persze januárban kicsit drága mulatság a szőlő (ráadásul, ha jól tudom, ezeket az import cuccokat agyon is permetezik), de tervezem, hogy valamilyen más gyümölccsel is elkészítem.
  • Ami viszont bármikor összedobható: szintén Flamcsitól származik a wokos gyömbéres-zöldséges csirke receptje, amelyik abszolút ötöst kapott az egész családtól. Szeretjük a keleti beütésű ételeket, ez pedig ráadásul minden általam állított kritériumnak megfelel: van benne sovány hús, sok zöldség, kellemesen pikáns-fűszeres, és nem utolsósorban pillanatok alatt elkészül.
  • És a végére egy szuper édesség: mézes-diós-áfonyás töltelékkel megbolondított sült alma a Kalandok a Konyhában blogról. Arra az esetre, amikor erőt vesz rajtam az édességvágy, vagy egyszerűen csak vacsora utáni desszertnek. Amikor épp nem találtam itthon áfonyát, aszalt szilvával és sárgabarackkal is csináltam már, sőt, alma helyett körtéből is készült, minden változata meggyőzött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .