Gyömbér-mánia

Gyömbér-mánia

Fogalmam sincs, miért, de az utóbbi időben rákattantam a gyömbérre. Eddig legfeljebb keleti ételeket ízesítettem vele, de most minden formájában egyre jobban szeretem. Az enyhén csípős, egzotikus íz és az édes találkozása különösen nagyon rendben van.

Utánakeresve egyébként több jó tulajdonsága is ismert ennek a fűszernek: hányáscsillapító (erre momentán nincs különösebb szükségem, de jó tudni), görcsoldó, gyomorerősítő, gyökerének illóolaja csökkenti a nyálkahártyák irritációját. Gyulladáscsökkentő, jó a megfázásra, a hörghurutra, pusztítja az influenzavírusokat, de az ízületi bántalmak ellen is használják. Emésztési problémák ellen is beválik, plusz étvágyjavító hatású. Állítólag javítja a memóriát, sőt afrodiziákumként is alkalmazható. Itáliában néhány évszázaddal ezelőtt az időskori boldogság csodaszere volt – épp ezen hatását kihasználva. Felmelegíti a testet és a lelket, fájdalomcsillapító, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Illóolaja fáradtság, idegi kimerültség ellen segít.

Szóval ezt a csodaszert eszegetem én most előszeretettel. A legkiválóbb gyömbéres jóságok:

Alnatura csokoládés gyömbérrudacskák (a DM-ben kapható, zseniális cucc, nálam általában 2-3 nap alatt elfogy):

One comment

  1. Pingback: Emberkísérlet, avagy találtam egy csodaszert nátha ellen - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .