Gasztrotúra #2: Sarki Fűszeres

Gasztrotúra #2: Sarki Fűszeres

Annyi jót olvasam már a Pozsonyi út és a Victor Hugo utca sarkán levő Sarki Fűszeresről (például itt), hogy azonnal eszembe jutott az üzlet, amikor ma családilag a környéken intéztünk mindenféle ügyeket. (Ügyintézés esetére érdemes tartalékolni valami ilyesmit, megszépítendő a fullracionalitást.)

Eredetileg csak egy kávéra akartunk beugrani, de mire elértünk hozzájuk, megéhezni is sikerült, és utóbb rá kellett jönnünk, hogy jól időzített a gyomrunk. A sonkás szendvics (és akkor most felejtsétek el gyorsan az eddigi, sonkás szendvics néven árult gépsonkás izéket, ez A Sonkás Szendvics, így, nagybetűvel, ropogós héjú, puha bagettben, rucolával, paradicsommal, fantasztikus sonkával) azonnal valami kellemes olasz kisvárosba repített a kies Újlipótvárosból, ami nálam (olaszmániámat ismerve) jó nyitás. A Férfiember szalámis szendvicse sem maradt le, sőt, a majdnemmásféléves is elismerően ropogtatta a bagettet (bár a rucolát szemrehányó arccal, érdemei elismerése mellett visszaadta). S ha már Olaszország felé tekingettünk, jöhetett levezetésnek a jó kis cappuccino.

Ínyencek és konyhavirtuózok is szeretni fogják a kis boltot, mindenféle kincseket lehet itt találni, a fő profilnak tekintett sajt-bor-sonka triászon kívül, a vaníliapasztától a hawaii fekete sóig. Érdemes megnézni, aztán visszatérni… aztán megint… aztán megint…

(Képek: http://sarkifuszeres.hu/)

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .