Szépség Sci-Fi

Szépség Sci-Fi

… amely a tervek és a kísérletek szerint hamarosan valóság lesz. A kozmetikai cégek ma már nemcsak arra törekednek, hogy termékeik kívülről táplálják és védjék a bőrt, hanem a szervezet öngyógyító képességét is serkenteni igyekeznek készítményeikkel. A kutatók másik csoportja pedig olyan kímélő, biztonságos, mégis hatásos módszereken dolgozik, amelyekkel a bőrt plasztikai beavatkozások nélkül lehet simábbá, fiatalosabbá tenni.

Háló a ráncok ellen
Ma még hat-nyolc hétig kell használnunk egy krémet ahhoz, hogy kifejthesse ráncsimító hatását. Mivel a kozmetikai cégek vezetői rájöttek, hogy a jövő fogyasztóinak ehhez már nemigen lesz türelme, már ma is olyan krémeket dobnak piacra, amelyek rendkívül vékony réteget képeznek a bőrön, és azonnal ellazítják az apró ráncocskákat. A krémmel felvitt mikrofinomságú háló a megereszkedett bőrt is képes megtartani, feszesebbé tenni.
Személyre szabott kozmetika
Nincs két egyforma bőr – épp ezért a kozmetikai konszernek kutatói a jövőben arra fognak törekedni, hogy minél inkább személyre szabják a bőr öregedése elleni kezeléseket, termékeket. A tervek szerint szkennerrel képezik majd le a bőrt, és az eredmény alapján választják ki az állapotának, természetes öregedésének megfelelő készítményeket. A hosszú távú tervek között szerepel az is, hogy a kozmetikai áruházakban mindenre kiterjedő bőranalízist lehessen végeztetni, amelynek keretében felmérik a bőr szinte minden egyedi tulajdonságát, genetikai jellemzőit és a vevő személyre szabott kozmetikai csomaggal és kezelési tervvel távozhat majd az üzletből. A tehetősebb vásárlók egyenesen egy exkluzív laboratóriumból rendelhetik meg a speciálisan nekik készült kozmetikumokat. 2015-re pedig talán már otthoni bőrszkennerünkkel állapíthatjuk meg, milyen ápolásra is van szüksége aznap az arcunknak.
Tápanyag a bőrnek
Régóta tudjuk, hogy a vitaminok és az ásványi anyagok jót tesznek a bőrnek. Az újabb kutatások arra is fényt derítettek, hogy az eszenciális zsírsavak, azaz az omega-3 és omega-6 zsírsavak jó hatással vannak az ekcémára hajlamos bőr állapotára, és az öregedő bőr ellenálló képességét is növelik. A legújabb krémek épp ezért már ma is tartalmazzák ezt a hatóanyagot. Lazító kencék Az utóbbi időben kerültek piacra a bőrt ellazító vegyületeket tartalmazó krémek, amelyeket a köznyelv egyszerűen „Botox-krémeknek” nevez (a botox az a hatóanyag, amelyet az arc izmaiba fecskendez a plasztikai sebész a ránctalanító kezelés során, és amely az izmok ellazításával szünteti meg a mimikai ráncokat). A krémek természetesen nem képesek a nagyobb arcizmok ellazítására, de az apró idegi ingerületek átvitelét meg tudják gátolni. Az arc ettől kevésbé húzódik össze, és kollagén- és elasztintartalmú szövetei is rugalmasabbá válnak: azaz eltűnnek az apró ráncocskák, szarkalábak.
Rétegesen
Ma még csak hidratáló és feszesítő szérumokat ismerünk, ám hamarosan az üzletek polcaira kerülnek az egyetlen összetevőt tartalmazó szérumok, amelyeket egymással rétegezve alkalmazhatunk majd. Ma több különböző krémet is kell vennie annak, akinek a bőre ránctalanításra szorul, de egy kis vitaminra, illetve különféle zsírsavakra is szüksége van, sőt néha pár pattanás is megjelenik a bőrén. A jövőben semleges alap-ápolókrémet vásárolunk majd, és a különböző igényeknek megfelelő szérumokat egymásra rétegezve a legjobb ápolást nyújthatjuk az arcunknak.
Szupersmink
· Belátható időn belül olyan szempillaspirál kerülhet az üzletek polcaira, amely lemosás nélkül, több napig is szépíti a szemet, és ily módon kiváltja a hagyományos spirált, a tartós szempillafestést és a műszempillát.
· A következő években kétfajta „csodalakk” is piacra kerül majd: a színtelen körömlakk a gyémántok csillogását idézi, míg a különleges bézs színű lakk fény hatására változtatja majd a színét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .