És még szépít is…

És még szépít is…

Időzzünk még egy picit a tengeri sónál, amelyet nemcsak a konyhában, hanem a fürdőszobában is használhatsz. Lássuk, mit tud:

Méregtelenít és ellazít: ha elfáradsz, elnehezedsz, próbáld ki a tengeri sós fürdőt. Egy kádnyi meleg vízben oldj fel fél kiló tengeri sót, és fürdőzz benne 10-15 percig (a víz testhőmérsékletű, azaz 36 fokos legyen. A sóban levő ásványi anyagok elősegítik a méreganyagok távozását a bőrön keresztül (így a narancsbőr ellen is segítenek), és ellazítanak. Legfeljebb 20 percet, de inkább kevesebbet tölts a sós vízben, és óvatosan szállj ki a kádból, nehogy megszédülj – a fürdő ugyanis csökkentheti a vérnyomásodat (ha vérnyomásproblémákkal küzdesz, akkor inkább hagyd ki a sós vizes fürdőzést). Zuhanyozz le, használj tápláló testápolót, és végülj pihenj le puha köntösbe burkolózva. Legfeljebb hetente egyszer fürdőzz sós vízben.

Radíroz és puhítja a bőrt: az egyik legjobb otthoni testradír-recept, ha fél csésze olívaolajat sűrű pasztává keversz néhány kanál tengeri sóval (esetleg pár csepp levendula illóolajat is adhatsz hozzá), majd a zuhany alatt végigdörzsölöd vele a testedet. Még a sarkadon levő bőrkeményedést is képes eltüntetni.

És végül a kedvencem: a LUSH Ocean Salt arc- és testradírja, amellyel elég gyengéden végigdözsölgetni az arcod, és szinte magától elvégzi a munkát. Friss grapefruit és limelé, kókusz, avokádóvaj, és tengeri só – tiszta Hawaii!

One comment

  1. Pingback: Az algák jótékony hatása: enni vagy kenni a legjobb az algakészítményeket?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .