Egészséges levek

Egészséges levek

Amióta ilyen meleg van, rákaptam a gyümölcsös limonádéra: amikor csak lehet, ezt iszom, itthon is nagyüzemben gyártom a különféle variációkat. De a gyümölcslevek és a gyümölcskoktélok (zéró alkohol, sok vitamin) is lázba hoznak. Még a rég használt (szégyen, de nem igazán volt rá időm mostanában, hogy apró darabonként elmosogassam az összes alkatrészt egy-egy használat után) gümölcscentrifugát is visszahívtam a polc tetején töltött, hosszas száműzetéséből. A recepteket pedig a Zest májusi számában találtam: finomak, egészségesek, frissítenek (sok jéggel!) és ha most elkezdjük rendszeresen iszogatni őket, télre már rutin lesz az elkészítésük, nem kell azon törni a fejünket, honnan is jussunk egy kis extra vitaminadaghoz.

passion fruit cocktailphoto © 2008 Jing | more info (via: Wylio)

A turmix: fél banán összeturmixolva egy cékla és két kisebb alma levével.
Mikor igyuk: edzés előtt. A banán energiát ad, a cékla pedig javítja az állóképességet. A Zest szerzői, illetve az általuk megkérdezett szakértő, Jason Vale szerint ettől a koktéltól 16 százalékkal hosszabban tudunk majd edzeni (de hogy ezt hogy számolták ki…?)

A turmix: 1 répa, 1 narancs és két sárgabarack leve.
Mikor igyuk: a nátha első jeleire: Vale szerint ez a keverék immunrendszer-turbózó béta-karotinnal látja el a szervezetet, amely serkenti a fertőzések ellen harcoló fehérvérsejtek termelődését (mellesleg a béta-karotin a nyári napsugárzás hatásainak kivédésére is jól jön).

A turmix: 2 zöld alma és 2 lime leve összekeverve egy kevés búzafűlével.
Mikor igyuk: vadabb bulik másnapján. A búzafűlében levő tápanyagok a máj méregtelenítésében segítenek, a gyümölcslevek pedig segítenek elleplezni a búzafű egyébként nem túl szívderítő ízét.

A turmix: fél mangó és fél ananász leve két evőkanál élőflórás joghurttal.
Mikor igyuk: nagyobb kajálások után. A joghurt segít elejét venni a puffadásnak és gázképződésnek, valamint a székrekedésnek, míg a mangó és az ananász segítik az emésztést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .