Szép, de veszélyes a ballerinacipő?

Szép, de veszélyes a ballerinacipő?

Nálam évek óta alapdarabnak számít nyáron a ballerinacipő: kényelmes, rohangálós, és még jól is mutat az ember lábán. Ráadásul univerzális viselet, nadrághoz éppúgy felvehető, mint a szoknyák többségéhez.

Fairy tales are truephoto © 2008 Kristin Kokkersvold | more info (via: Wylio)
A Zest magazin szerint viszont az ortopéd orvosok nem győzik kongatni a vészharangot, ugyanis a kényelmesnek tűnő cipőfajta hosszú távon voltaképpen nagyon is megviseli a lábat, sőt, az egész testet. Az érveik még a magamfajta ballerina-imádók számára is meggyőzőek

A gyakorlatilag sarkatlan cipő nagy terhelést ró a térdre, a csípőre és a hátra. A hajlékony, kézitáskába is beleférő ballerinák helyett érdemesebb tehát olyan cipőt választani, amelyiket pici sarokkal és kicsit vastagabb talppal szereltek fel.

Ha a cipőből könnyen “kijár” az ember lába, hajlamosak vagyunk a lábujjainkkal görcsös, kapaszkodó tartást felvenni, a folyamatos izomfeszülés viszont fájdalmas és egészségtelen. Épp ezért jó, ha a magasabb oldalú, vagy keresztpánttal ellátott modelleket részesítjük előnyben. Egy dolog viszont jobb, ha senkinek eszébe sem jut: véletlenül se vegyünk egy számmal kisebb cipőt csak azért, hogy biztosan fennmaradjon!

A papírvékony talp azt jelenti, hogy ha rohanvást indulunk a busz után, a lábunk direktben kapja az összes ütődést és rázkódást. Ilyen cipőben nem csoda, hogy megfájdul a lábunk egy rohangálós nap vagy egy áttáncolt éjszaka után! Vagyis nem baj, ha a cipő talpa kicsit bélelt…

    És persze minden cipőre vonatkozik az általános tanács: ne ezt viseljük állandóan! A változatosság nemcsak gyönyörködtet, hanem egészséges is.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .