Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig kicsit irigykedve bámulom a dús, repdeső hajú reklámlányokat, még akkor is, ha tudom, hogy sampon helyett leginkább a Photoshopot vetették be hajdúsítóként. Pedig tulajdonképpen semmi különös bajom nincs a hajammal, csak éppen lehetne vastagabb szálú, hullámosabb, formatartóbb. Eközben pedig hullámos hajú, vagy egyenesen göndör ismerőseim vért izzadnak, hogy egyenesre húzzák ki a csigáikat. Szóval azt hiszem, haj-ügyben senki nem elégedett maradéktalanul, vagyis mindig jól jön pár tipp ahhoz, hogyan legyen még szebb, még jobb, még csillogóbb a frizuránk. Az amerikai Prevention magazin májusi számában Charles Baker Strahan, a Herbal Essences mesterfodrásza osztotta meg ötleteit.
1. Strahan szerint a legjobb, ha hetente egyszer extra kényeztetéssel ajándékozod meg a hajadat: hajmosás előtt és után is használsz balzsamot. A hajmosás előtti forduló arra jó, hogy a hajszálak több „fényesítő”, hidratáló hatóanyagot szívjanak fel.
2. Belülről is szépítheted a hajadat: szavazz a fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdag ételekre, amilyen például a dió. A fehérjék hajszálakat teszik egészségesebbé, az omega-3 zsírsavak pedig abban segítenek, hogy a fejbőr olyan egészséges zsiradékot termeljen, amely fényt ad a hajnak. (És nem, most nem arról beszélünk, hogy zsírosodjon az a fejbőr ész nélkül – a hangsúly az egészségen van, és a durva zsírosság nem épp az egészség mintaképe!)
3. Strahan úgy véli, hogy le kellene számolnunk azzal a gyakorlattal is, hogy a haj szárításánál, egyenesítésénél vagy göndörítésénél hosszú ideig egy helyen tartjuk a forró eszközt. A hő ugyanis károsítja a haj szerkezetét, és elveszi a fényét. A hajszárítót és a hajegyenesítő vasat épp ezért állandóan mozgásban kellene tartani.