Előre a csodás hajért!

Előre a csodás hajért!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig kicsit irigykedve bámulom a dús, repdeső hajú reklámlányokat, még akkor is, ha tudom, hogy sampon helyett leginkább a Photoshopot vetették be hajdúsítóként. Pedig tulajdonképpen semmi különös bajom nincs a hajammal, csak éppen lehetne vastagabb szálú, hullámosabb, formatartóbb. Eközben pedig hullámos hajú, vagy egyenesen göndör ismerőseim vért izzadnak, hogy egyenesre húzzák ki a csigáikat. Szóval azt hiszem, haj-ügyben senki nem elégedett maradéktalanul, vagyis mindig jól jön pár tipp ahhoz, hogyan legyen még szebb, még jobb, még csillogóbb a frizuránk. Az amerikai Prevention magazin májusi számában Charles Baker Strahan, a Herbal Essences mesterfodrásza osztotta meg ötleteit.

1. Strahan szerint a legjobb, ha hetente egyszer extra kényeztetéssel ajándékozod meg a hajadat: hajmosás előtt és után is használsz balzsamot. A hajmosás előtti forduló arra jó, hogy a hajszálak több „fényesítő”, hidratáló hatóanyagot szívjanak fel.

2. Belülről is szépítheted a hajadat: szavazz a fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdag ételekre, amilyen például a dió. A fehérjék hajszálakat teszik egészségesebbé, az omega-3 zsírsavak pedig abban segítenek, hogy a fejbőr olyan egészséges zsiradékot termeljen, amely fényt ad a hajnak. (És nem, most nem arról beszélünk, hogy zsírosodjon az a fejbőr ész nélkül – a hangsúly az egészségen van, és a durva zsírosság nem épp az egészség mintaképe!)

3. Strahan úgy véli, hogy le kellene számolnunk azzal a gyakorlattal is, hogy a haj szárításánál, egyenesítésénél vagy göndörítésénél hosszú ideig egy helyen tartjuk a forró eszközt. A hő ugyanis károsítja a haj szerkezetét, és elveszi a fényét. A hajszárítót és a hajegyenesítő vasat épp ezért állandóan mozgásban kellene tartani.

A fejbőr ráadásul a hajfestést sem igazán szereti. Nem is csoda, hiszen a hajszínünk megváltoztatását szolgáló szerek erős, maró vegyszerek, amelyek a legtöbbünknél irritációt okoznak. Az eredmény: viszketés, korpa, ettől pedig mindennek érezzük magunkat, csak szépnek nem. A Schwarzkopf Professional nemrég olyan profi – tehát csak fodrászoknál, szépségszalonokban hozzáférhető – hajfestéket dobott piacra, amelyet bőrgyógyászok teszteltek, és amelyet kimondottan az érzékeny fejbőrűek számára ajánlanak. Az IGORA Senea nevű festék ammóniamentes, speciális színpigment-kombinációt, és a Boerhavia diffusa nevű növény nyugtató hatású kivonatát tartalmazza. Hajfestés utánra pedig a cég az IGORA Senea hajszínváltoztatás utáni sampont, krémbalzsamot és ápoló szérumot ajánlja, amelyek hidratálják és kondicionálják a hajat, nyugtatják a fejbőrt, és megvédik az új hajszínt a kifakulástól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .