Te tudod, hol lesz a gyerek nyáron? Csak nem a Logiscool táborban?

Te tudod, hol lesz a gyerek nyáron? Csak nem a Logiscool táborban?

Így, április környékén már elkezdted törni a fejed a gyerek nyári programján? A Logiscool táboraiban úgy tanulhatnak hasznos dolgokat a gyerekek, hogy közben egy percig sem unják magukat!

Tetszik vagy nem tetszik, a digitális kütyük és az internet az életünk részei

A mostani, online oktatásos időszakban amelyik szülő eddig kategorikusan tiltotta a gyereket az internetes okos eszközöktől, annak is végül engednie kellett. És a gyerek már csak olyan, hogy akkor is youtubernek, gamernek, vagy játékszoftver fejlesztőnek készül, ha a szülei szívesebben hallanák tőle, hogy elméleti fizikus vagy orvos szeretne lenni. Csak csendben mondom, hogy egyes kutatások szerint azok a foglalkozások, amelyeket a mai általános iskolások egy része választani fog, még nem is léteznek. (Készült valaki a 80-as, 90-es években SEO-szakértőnek?)

Gyerek a gép előtt
Gyerek a gép előtt? Nem kell, hogy tabu legyen

Vagyis az online világ kategorikus tiltásával szerintem nem megyünk semmire. Én a magam részéről azt vallom, hogy a számítógép és az okostelefon is egy eszköz, amit jól és rosszul egyaránt lehet használni. Mint ahogy például egy kalapácsot is. Szerintem azzal tesszük a legjobbat, ha megtanítjuk a gyereket ésszel használni a számítógépet és a digitális világot, úgy, hogy a lehető legkisebb kockázat mellett hozza ki belőle a lehető legtöbb előnyt. Ha egyszer azt szeretné, akkor legyen youtuber, gamer, vagy játékszoftver fejlesztő. De a megfelelő ismeretek birtokában, magabiztosan és tudatosan kezdjen bele. A Logiscool táborai épp ebben segítenek. És persze abban, hogy tartalmas programokkal töltsék meg a nyári szünet heteit. Ez most, amikor sok szülőnek már áprilisban alig van szabadsága, talán még fontosabb, mint más években.

Mi is a Logiscool?

A Logiscool egy magyar alapítású, nemzetközi iskolahálózat 6-18 éves gyerekeknek, amely saját fejlesztésű, különleges tananyagával és élményalapú módszerével már 16 országban oktat. A Logiscool sokéves tapasztalatával mára már vezető nemzetközi szakértője a gyerekek digitális írástudás oktatásának. Kurzusain, workshopjain és táboraiban a gyerekek a programozást, a robotikát, az internetbiztonságot, a számítógépes játékokat, digitális médiát és még számos izgalmas területet ismerhetnek meg. Méghozzá úgy, hogy közben egy percig sem unatkoznak.

Logiscool táborok 01

A Logiscool nem csak az iskolaévben kínál iskolán kívüli programot a gyerekeknek. Magyarország egyik legnagyobb táboroztatója is. A programozás és digitális írástudás témaköreiben nyújtanak feledhetetlen élményeket táborai. Magyarországon évente mintegy 7000 gyerek vesz részt az ország 38 településén és online megrendezett táboraiban, és távozik onnan az élmények mellett maradandó tudással.

Logiscool táborkínálat 2021-re

A Logiscool egy hetes napközis táborok 2021 nyarán is a digitális jövő ifjú alkotóit keresik! A táborok tematikája (például Minecraft, Roblox, robotika, programozás, videózás) hallatán alig van olyan számítógépező gyerek, aki ne lelkesülne fel. “Gépezés” közben pedig későbbiekben is használható tudást szerezhetnek a választott területen. Az idei újdonság, a Kreatív mobil fotó / videó tábor 11 éves kortól látogatható.

Logiscool táborok 02

Persze ezek a táborok messze nem csak a számítógépről szólnak: a gyerekek jó közösségben, szuper hangulatban, aktívan ki is kapcsolódhatnak az oktatás mellett szervezett érdekes programokon. A jelenlegi helyzetre való tekintettel azok a gyerekek, akiket egyelőre nem engednek személyes közösségi programokra a szüleik, online is „táborozhatnak”. A Logiscool táborok fél napos, élmény alapú, kis csoportos élő oktatása biztonságosan, a gyerekek otthonából is elérhető.

További információkat találhatsz a Logiscool tábor információs oldalán.
A Logiscool Táborkereső oldalon pedig időpont, téma és helyszín alapján részletesen is kereshetsz a hatalmas Logiscool tábor-választékból.

(Szponzorált tartalom)

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Judit. Logiscool

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .