Finomságok gyorsan: két nyári édesség, ami percek alatt elkészül

Finomságok gyorsan: két nyári édesség, ami percek alatt elkészül

Tudom, ha nyár, akkor fagyi. De néha mégsem, mert nem volt kedved megcsinálni, időben berakni a fagyasztóba, vagy egyszerűen csak kifogyott, a fagyizó meg messze van. Viszont valami édesség az kellene, lehetőleg olyan, amiben sok a gyümölcs, meg van egy kis fehérje is,cukor viszont kevés. Ezek a finomságok gyorsan elkészülnek, és máris csillapíthatod velük az édességvágyadat. Ráadásul az összes fent említett kitételnek megfelelnek, vagy legalábbis alakíthatod őket úgy, hogy megfeleljenek.

Finomságok gyorsan #1: Gyümölcsök kókusztejszínnel

Finomságok gyorsan: gyümölcsök kókusztejszínnel
Fotó: pixabay.com

Ez az édesség tényleg kimeríti a ” finomságok gyorsan ” kategóriát, öt perc sem kell az elkészítéséhez. Nálam már tavasszal is rendszeresen fogyott, akkor még fagyasztott gyümölcsből, most viszont nyugodtan lehet tobzódni bármivel, ami szezonális. Én bogyós gyümölcsökkel (eper, málna, ribizli, vagy az összes elképzelhető bogyós gyümölcs vegyesen) szeretem a legjobban, de barackkal, körtével, szőlővel is finom. A kókusztejszín pedig addiktív.

Hozzávalók:

Gyümölcs az ízlésed szerint

3-4 evőkanál tejszín

3-4 evőkanál kókusztejszín

Kevés cukor vagy eritrit

pár csepp citromlé

Elkészítés:

A gyümölcsöt keverd össze egy kevés cukorral vagy erittrittel és citromlével, de akár natúran is hagyhatod, ha úgy jobban szereted.

A tejszínt és a kókusztejszínt édesítsd cukorral vagy eritrittel, és kissé verd fel. Halmozd rá a gyümölcsre, és máris eheted.

Tejszín nélkül, kókusztejszínből is elkészítheted.

Finomságok gyorsan #2: Gyümölcsös sajttorta pohárban

Finomságok gyorsan: sajttorta pohárban
Fotó: pixabay.com

A sajttorta önmagában sem egy pepecselős dolog, de így, poharas változatban tényleg turbó-gyorsasággal  készül el. A ” finomságok gyorsan ” kategória sztárja, mert majdnem olyan, mint egy süti, csak nem kell annyit vacakolni vele.

Hozzávalók:

Fél doboz krémsajt vagy mascarpone

4-5 evőkanál tejszín

egy evőkanál cukor vagy eritrit

pár csepp citromlé

8 db zabkeksz

Gyümölcs ízlés szerint (pl. bogyós gyümölcsök vagy őszibarack)

A gyümölcshöz illő lekvár

Elkészítés:

Habverővel keverd el a cukrot (eritritet) a krémsajttal, majd add hozzá a tejszínt és legvégül a pár csepp citromlevet is.

A zabkekszet (lehet cukormentes is) törd össze, helyezd a poharak aljára, majd rétegenként, felváltva pakold rá a gyümölcsöt, a krémsajtos masszát és a lekvárt. A tetejére krémsajtos massza kerüljön, díszítésként pedig gyümölcs.

Ha nagyon éhes vagy, máris rávetheted magad, de még jobb, ha egy-két órát áll a hűtőben.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is ott tudunk a cikkekről. Képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel:
Judit

One comment

  1. Pingback: Gasztrotúra a sütik birodalmában: Desszert Szalon, Vác

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .