Inspiráció: skandináv lakberendezés, amitől jól érzed magad

Inspiráció: skandináv lakberendezés, amitől jól érzed magad

Ha már az előző bejegyzésekben a skandináv életérzésről írtam, természetesen nem maradhat ki a sorból a letisztult, egyszerű, mégis barátságos skandináv lakberendezési stílus sem. Erről persze itthon mindenkinek az IKEA jut először eszébe, de azért ne álljunk meg itt, ha lehet. Mutatok néhány inspiráló fotót a Pinterestről. 

Elképzeltem, milyen lehet ebben a hintaszékben olvasgatni esténként. És arra jutottam, hogy kipróbálnám. Mondjuk sokáig, rendszeresen…

Nem vagyok az a kimondott régiséggyűjtő, de amikor ilyen mesterien társítják a régi és új dolgokat, akkor azért elgondolkodom pár klasszikus darab beszerzésén.
 

Amikor egyszerre visszafogott és színes egy nappali…
 
Ezt a visszafogott és színes stílust egyébként itthoni beszerzési forrásokból is simán meg lehet valósítani. A tetőtéri lakások valamilyen különös okból amúgy is a kedvenceim, így ez a sarok is nagyon megfogott. A szürkés alapszín egyszerűségét csodásan dobja fel a sárga – és figyelitek a diszkréten skandinávos nyírfákat a háttérben? A képet a VELUX webshopjában (ide kattints) találtam( és a cég engedélyével használom): a tetőtéri ablakokat díszítő rolók szépen visszatükrözik a szoba uralkodó színeit.

Egy ilyen abszolút letisztult, minimalista fürdőszoba, ahol a nyers fa árnyalata és a fehér a két domináns szín nekem abszolút a tisztaságot sugározza. Nem kell a csilli-villi mintás csempe meg az arany bordűr, ennyi pont elég a jó érzéshez azt hiszem, ez a lagom tárgyakban elbeszélve).

 
Alig nagyobb, mint egy itthoni panel konyhája, minden apró helyet kihasználtak benne, és mégis mennyivel tágasabb érzést ad…

Milyen jó lehet, ha mosogatás közben valaki oda tud kuckózni az ember mellé beszélgetni. Valószínűleg az ilyen apróságok teszik a hygge-t. És persze az, hogy erre odafigyelt valaki a konyha tervezésénél.

 
A hálószoba is letisztult, puha, a hatalmas szemekből kötött takaró külön a kedvencem.

 
Ennek a gyerekszobának az összerakásánál alighanem figyelembe vették, hogy a gyerek kúszik, mászik, néha szeret bekuckózni, olvasni, és még tanulni is itt, ezen a pár négyzetméteren szokott. Itt minden tevékenységhez elég a hely.

 
Az ebédlő tervezésénél sem a fancyben gondolkodnak, mégis nagyon elegáns és barátságos az összhatás.

 

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Színes napot!
Judit 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .