Mire jó a fejbőrradír?

Mire jó a fejbőrradír?

Akármennyire is lépést tartok a szépségügyi újdonságokkal, amikor először hallottam a fejbőrradírról, előjött bennem egy pillanatnyi kétely. Kicsit úgy éreztem, hogy lassan nincs olyan porcikánk, a hajszálaink legvégétől a lábujjkörmeinkig, amelyik ápolására nincs külön, speciális termék. Fejbőrradír? Ne már!

Lehet, hogy fejbőrradír kell neki
Ha viszket, akkor lehet, hogy radírozás kell neki (fotó: Pixabay.com)

Aztán elkezdtem utánanézni ennek a fejbőrradír dolognak, és meglepő módon arra jutottam, hogy nem is butaság ám. Ha jobban belegondolunk, az már régóta nem titok és nem különlegesség, hogy az arcunk és a testünk bőrét időnként illik leradírozni, hogy megszabaduljunk az elöregedett hámsejtektől, és ragyogjon a bőr, valamint, hogy a krémek, testápolók hatóanyagai mélyebbre hatolhassanak a bőrben.

Akkor most nézzük meg mindezt a fejbőr szemszögéből. Az arcunkkal és a testünkkel ellentétben a fejbőrt nem mossuk minden nap, legalábbis nem mindenki mos hajat naponta. Kenegetjük ellenben mindenfélével: szilikonos samponokkal, hajbalzsammal (esetleg olyannal, amit ki sem kell öblíteni), aztán megy rá a hajlakk, a hajhab, a zselé, a száraz sampon, a hajtőemelő, és ki tudja, még hányféle színező vagy formázó termék. És persze a haj és a fejbőr gyönyörűen felszedi városi levegőből rátapadó port, a polleneket, egy-egy meleg napon, vagy edzés közben megtartja az izzadságot. Ezek a cuccok pedig a rendszeres hajmosás ellenére sem jönnek ki teljesen a hajból, lerakódnak, te pedig azt veszed észre, hogy a hajad fénytelen, kezelhetetlen, a fejbőröd pedig nem tud lélegezni, rosszabb esetben pedig zsírosodással, korpával, hajhullással reagál. Nem túl szép kilátások, igaz?

A fejbőrradír felfrissíti a fejbőrt
Felfrissülés magas fokon (fotó: Pixabay.com)

No, hát erre van a fejbőrradír. Végülis, ha a hajjal nem fedett testrészeinknek kell időnként a radírozás, akkor a fentiek fényében a fejbőrnek fokozottan kijár, nem? Régebben is voltak olyan tisztító samponok, amelyek leszedték a hajról és a fejbőrről a mindenféle lerakódásokat, de ezek általában durván szárítottak. A fejbőrradír ezzel szemben kímélő. Van a választékban pici szemcséket tartalmazó (ha lehet, olyat válassz, amelyekben természetes szemcsék vannak, a műanyagok ugyanis csúnyán károsítják a környezetet), de olyan is, amelyben a kémiai peelingek elvén enyhe gyümölcssavak oldják fel a nemkívánatos lerakódásokat. A használata nem különösebben bonyolult, egyszerűen csak át kell masszírozni egy kevés radírral a vizes fejbőrt (fejmasszázs, nyami) , külön figyelmet fordítva az esetlen viszkető részekre, majd folytatni a hajmosást. A rendszeres radírozástól pedig a fejbőr felfrissül, szó szerint fellélegzik, a haj fényesebb, könnyedebb lesz. Nem utolsó sorban pedig a samponok gyógyító hatóanyagai is erőteljesebben, a fejbőr mélyebb rétegeiben fejtik ki a hatásukat.

The Body Shop Fuji Green Tea fejbőrradír
Fotó: The Body Shop

Én a The Body Shop Fuji Green Tea fejbőrradírt próbáltam ki, és őszintén szólva teljesen elégedett voltam vele. A nagy nyári melegben jól esett a fejbőrradír mentoltartalma, és az enyhén dörzsölő sókristályok, a termékcsalád friss illatát pedig már régóta szeretem. Kifejezetten jó érzést adott, úgyhogy nálam egy perc alatt beépült a szépségrutinba.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket. A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Színes napot!
Judit  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .